JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Energitariffkonferansen:

EL og ITs energi-ansatte vil ha bedre helikoptersikkerhet

Energitraiffkonferansen støtter LOs innlandshelikopterprosjekts sikkerhetsliste og ønsker at energiselskapene skjerper kravene i anbudsprosesser.
FORKLARTE: Helikopter-pilot Rolf Grindstuen og spesialrådgiver i LO Rolf Grindstuen forklarte EL og ITs landstariffkonferanse for energi om tingenes tilstand når det gjelder innlandshelikopterbransjen.

FORKLARTE: Helikopter-pilot Rolf Grindstuen og spesialrådgiver i LO Rolf Grindstuen forklarte EL og ITs landstariffkonferanse for energi om tingenes tilstand når det gjelder innlandshelikopterbransjen.

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

Nettverk har tidligere i høst skrevet om LOs innlandshelikopterprosjekt, der målet er å få offshore-sikkerhetsstandard også på helikopterbruk innlands. LOs helikopterutvalg har laget en liste på sju punkter i den forbindelse, og det er disse sju punktene EL og ITs tillitsvalgte innen energi vil at bransjens selskaper kravsdokumenterer i sine anbudsprosesser.

LOs «innlandshelikoptergruppe» advarer om dårlige sikkerhetsholdninger

«Konferansen ser viktigheten av det arbeidet som er gjort med skjerpede krav for å øke sikkerheten ved bruk av innlandshelikopter. (...) Vi kan ikke sitte stille [og] vente på varslet ulykke (...)», skriver landstariffkonferansen for energi i en uttalelse.

Storbrukere

Energibransjen er storbruker av helikoptertjenester.

«Det er våre ansatte og medlemmer som bruker innlandshelikopter og vi har alle [et] ansvar for å gjøre de tiltak som er nødvendig for å øke sikkerheten (...)», heter det i uttalelsen.

p

Det ble også vedtatt en uttalelse med tittel «ta kraften i bruk», som blant annet omhandler utenlandskabler, vindkraft og skattepolitikk.

Funksjonelt skille

En annen uttalelse stemplet såkalt funksjonelt skille som «dyrt, unødvendig og distriktsfiendtlig» som går hardt ut mot forslaget om å splitte opp selskaper ned over 10.000 kunder på en slik måte at nettdelen driftes helt uavhengig av andre funksjoner som bredbånd og produksjon. Konferansen påpeker at EUs eget krav er 100.000 kunder, ikke 10.000. Dessuten finnes det allerede regnskapsmessig skille for å hindre kryssubsidiering, påpeker konferansen.

Konferansen støtter også EL og IT Forbundets syn på utjevning av nettleie.

Annonse
Annonse