Vil du jobbe på den nye brann og redningsskolen? Da bør du følge med nå
Rektor er på plass og tre seksjonssjefer er ansatt. I disse dager søker den nye brann- og redningsskolen etter flere folk.
Lars Magne Hovtun/OBRE
ola.tommeras@fagbladet.no
Etter tiår med utsettelser lå endelig penger på bordet for å sette spaden i jorda for en etterlengtet fagskole for brann og redning for fem år siden. Siden har mye skjedd. Ballen begynte å rulle enda fortere i sommer da utdanningsprogrammet for Fagskole brann, redning og samfunnssikkerhet fikk Nokut-godkjenning.
– Det var virkelig en merkedag da NOKUT-godkjenningen gikk igjennom. Mange har jobbet med dette prosjektet gjennom flere år, sier seksjonssjef i DSB Ann Christin Olsen-Haines på DSBs webinar om framdriften.
INTENS PERIODE: Nå er en intens anleggsperiode i gang ved brannskolen. 15. november neste år skal alt stå klart.
Ola Tømmerås
Les også: Slik blir du framtidas brannkonstabel
Dette er ledergruppa
Historiens første rektor ved Fagskole brann, redning og samfunnssikkerhet heter Karl Erik Arnesen. Han var på plass allerede 1. september. Arnesen kommer fra Universitetet i Troms, Campus Harstad. Han har sin bakgrunn fra Forsvaret.
Videre er det ansatt tre seksjonssjefer: Tidligere brannsjef for Setesdal brannvesen IKS, Mikael Kristiansen, blir sjef for seksjon kurs og opplæring. Han har også vært deltidsbrannkonstabel i 13 år i Midt-Hedmark brann og redning, samt at han har bakgrunn fra Forsvaret.
Bjørn Steinar Røvik fra Brannvesenet Midt IKS er ansatt som seksjonssjef for yrkesfaglig utdanning. Han har også variert bakgrunn og lederutdanning fra skole og idrett.
Seksjon pedagogikk skal ledes av Olav Dahl, som kommer fra Politihøgskolen. Dahl er høyskolelektor med mastergrad i pedagogikk.
Les også: Henning vil bli brannmann. Har ingen skole å gå på
Mange flere stillinger
– Vi har på plass rektor og leddet under rektor, men har fortsatt mange stillinger å besette. Interesserte bør følge med utover høsten, opplyste Ann Christin Olsen-Haines på webinaret.
Elevene skal gjennom 13 fagemner. Til disse fagene trengs enhetsledere. I tillegg skal det ansettes en rådgiver i pedagogikk og flere stillinger innen IKT. Under drift vil det bli behov for folk som kan sikre og vedlikeholde øvelsesobjektene og rigge opp til øvelser.
Byggeperiode med få kurs
– I 2023 vil aktiviteten ved brannskolen bli sterkt redusert, opplyste avdelingsdirektør Johan Marius Ly i DSB. Det vil kun bli avholdt ett grunnkurs. Dette er et allerede fulltegnet kurs som ble utsatt på grunn av pandemien. Lederutdanning vil bli prioritert med ett kurs i hver kategori.
Fagskole brann, redning og samfunnssikkerhet vil for første gang være et valg ved samordna opptak i mars måned 2023. Byggeperioden skal være over 15. november 2023. På begynnelsen av 2024 begynner det første kullet.
Les også: Alle i Norge får disse godene, unntatt en gruppe sjøfolk. Helga så seg nødt til å bytte jobb