JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ansatte som bygger Nasjonalmuseet må jobbe i en etasje med 189 cm under taket. Det kan sette liv i fare

Håndverkerne ved det nye Nasjonalmuseet varsler om farlige arbeidsforhold og frykter at de ikke vil komme ut i live ved en brann.
Fra byggingen av Nasjonalmuseet. Arkivfoto.

Fra byggingen av Nasjonalmuseet. Arkivfoto.

Håvard Sæbø

Svært lav takhøyde, dårlig mobildekning og uoversiktlige rømningsveier skaper livsfarlige arbeidsforhold i den tekniske mellometasjen, hevder tillitsvalgte hos entreprenøren Caverion.

– De har laget en etasje som er farlig å jobbe i, og hvor folk får skader, for å få bedre utstillingsarenaer, sier elektromontør Mari Gjelstad til Dagbladet.

Hun får støtte av klubbleder Kristine Wendt fra EL og IT Forbundet som kaller det en «hinderløype og labyrint».

– Oppstår det en situasjon her, blir det traumatisk. Vi er usikre på hvordan vi skal få ut personer ved brann eller skade, sier hun.

Byggherren Statsbygg har laget en mellometasje med store deler av de tekniske installasjonene. Høyden på etasjen er 189 centimeter på det høyeste og 107 centimeter på det laveste, ifølge Dagbladet.

– Vi gjør det fordi vi ønsker at mest mulig kunst skal være tilgjengelig for publikum, sa prosjektsjef Hans Jørgen Aase i Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum til avisa i mars.

Prosjektdirektør Steinar Støre avviser nå at det er grunnen, og mener det var den beste løsningen og sier at arbeidernes helse og sikkerhet skal ivaretas uavhengig av byggemetode.

Han vil kaste bemanningsbyråene ut av Oslos byggeplasser

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse