JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tro:

Forsvaret åpner for å droppe bønn under oppstilling

Tiden med obligatoriske oppstillinger med bønn kan snart være forbi i Forsvaret, som åpner for å droppe både bønn og preken.

Onar Digernes Aase / Forsvaret

Forsvarsministeren erkjenner at det kan oppleves stigmatiserende å måtte bruke fritaksretten for å slippe å være med på bønnen under bataljonsoppstillinger, skriver Vårt Land.

– Slik jeg ser det er ikke obligatoriske oppstillinger med bønn forenlig med fritaksretten. Da er det vanskelig å ha dette som praksis, sier Eystein Kvarving, kommunikasjonssjef for forsvarssjefen, til avisen.

Saken har kommet opp etter et debattinnlegg i NRK Ytring om kristendommens posisjon i Forsvaret.

– Selv om stat og kirke offisielt er skilt finner jeg det vanskelig å karakterisere Forsvaret som noe annet enn en kristen organisasjon, skriver Stian Husby, troppssjef i Garden, i kronikken.

Han viser til at soldater som ikke deltok i bønnen, ikke fikk mulighet til å gå fra oppstillingen under opplesningen og dermed ble passive deltakere.

(©NTB)

snorre.schjonberg@ntb.no

Annonse
Annonse