JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2022:

Ingen enighet i oppgjøret for tekniske funksjonærer

Forbundet for Ledelse og Teknikk opplyser at forhandlingene med NHO om Overenskomst for tekniske funksjonærer havner hos Riksmekleren.
TIL MEKLING: Forbundsleder Ulf Madsen og første nestleder Aud Marit Sollid i FLT fotografert under forhandlingene med NHO.

TIL MEKLING: Forbundsleder Ulf Madsen og første nestleder Aud Marit Sollid i FLT fotografert under forhandlingene med NHO.

Frode Ersfjord / FLT

kai.hovden@lomedia.no

14. og 15. juni har partene forhandlet om overenskomsten, og sentrale temaer har vært arbeidstid, lønnsbestemmelser, økonomi og andre tekniske endringer, opplyser FLT.

Etter to dager ble det klart for FLTs forhandlingsutvalg at de fremdeles sto et godt stykke fra hverandre. Dermed må partene ha hjelp fra Riksmekleren for å komme videre.

Fornying og justering

Forbundsleder Ulf Madsen forteller at inngangen til årets hovedoppgjør har vært mer utfordrende enn vanlig.

– Vi har vært igjennom en pandemi, og før den hadde vi et samordnet oppgjør. Derfor trenger vi å få justert og fornyet deler av overenskomstens innhold. Det har vært mer krevende i år for begge parter, og vi har derfor bedt om bistand fra Riksmekleren, sier Madsen.

Sakene som har vært diskutert mellom partene har handlet om både forenklinger og forbedringer av avtalen. I tillegg har andre, mer grunnleggende, spørsmål som er avgjørende for å ivareta FLTs medlemmer vært diskutert.

– Avstanden er foreløpig stor, så jeg håper motparten vil vise større vilje til å komme oss i møte – slik vi har vært vant til fra tidligere år, sier Madsen.

Rettferdig og rimelig

Forbundslederen ser ingen stor dramatikk i at oppgjøret nå går til mekling.

– Vi har fremmet rettferdige og rimelige krav som er i henhold til LOs representantskaps og frontfagets rammer. I tillegg er det også forslag fra medlemmer vi tar hensyn til. Disse er behandlet i forbundsstyret, forteller han.

– Overenskomsten for tekniske funksjonærer er FLTs frontfag, og vi er veldig opptatte av å forvalte denne med omhu, utdyper Madsen.

På grunn av stor pågang hos Riksmekleren forventer ikke Madsen at det blir mekling før i september.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ledere, ingeniører og teknikere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse