JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LOs medlemsdebatt

98 775 LO-organiserte har sagt hva som er de 10 viktigste sakene for dem

Rekordmange medlemmer deltok i LOs medlemdebatt. – Landets største demokratiske debatt, fastslo LO-nestleder Tor-Arne Solbakken.
Tor-Arne Solbakken under medlemsdebatten.

Tor-Arne Solbakken under medlemsdebatten.

Tri Nguyen Dinh

sym@lomedia.no

LOs medlemsdebatt som ble gjennomført i tidsrommet 25. august 2016 til 10. februar 2017. Det er fjerde gangen LO oppfordrer sine medlemmer til å fortelle hva de mener er de viktigste sakene i forkant av en LO-kongress og et stortingsvalg. Og denne gangen ble det satt en solid rekord. Nesten 99 000 medlemmer av LOs 25 forbund sendte inn sine svar. Dette er en tredobling siden forrige debatt for fire år siden. Den digitale kampanjen ble gjennomført av LO Media, og det ble sendt ut over 480 000 eposter til LO-organiserte.

Dette er topp 10

1. Ja til faste stillinger 55 555

2. Bekjemp arbeidsløsheten 49591

3. Full lønn under sykdom 46002

4. Pensjon på minst 2/3 av sluttlønn 40 678

5. Fri tannbehandling for flere 39 803

6. Økt bemanning innen helse og omsorg 38 339

7. Likelønn mellom kvinner og menn 36 820

8. Forsvar AFP-ordningen 36 262

9. Kjemp mot sosial dumping 36 057

10. Rett til heltidsstillinger 35 024

Så mye kan du få i uføretrygd

Klart budskap

Det var LO-nestleder Tor-Arne Solbakken som presenterte resultatet for LOs representantskapsmøte tirsdag 18. april.

– Dette har vært landets største demokratiske debatt. Det er flere medlemmer som deltok enn det er medlemmer i de borgerlige partiene til sammen, sa Solbakken. Og han takket medlemmene som hadde deltatt.

– Det vitner om et stort engasjement og en levende organisasjon. Og medlemmene fortjener å bli lyttet til, sa han og konkluderte med at de fagorganiserte ønsker en ny kurs for landet.

Faste jobber

Solbakken konstarte at det ikke er blitt flere jobber de siste årene, men mange faste jobber har blitt midlertidige. Og det gjenspeiles i svarene fra LO-medlemmene, påpekte han. Han tok også et kraftig oppgjør med rejeringen som har nedsatt et utvalg for å se på sykelønnsordningen.

– Kravet om at de syke skal betale for sitt fravær står sterkt blant de borgerlige. Men her har vi ingenting å gå på. Våre medlemmer har sagt nei! Legg bort utvalget, legg bort hele den måten å tenke på, var Solbakkens klare oppfordring til regjeringen.

Kongress og valg

Medlemsdebatten vil nå bli forankret under LO-kongressen. Det innebærer at kongressen vil gi LO-sekretariatet fullmakt til å utforme spørsmål til de politiske partiene basert på svarene fra medlemsdebatten. Hva partiene svarer på de spørsmålene vil bli formidlet videre til LOs over 900 000 medlemmer.

• Følg oss på Facebook

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse