JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

De ligger godt under grensa for å få lavlønnstillegget – men får det ikke

Enkelte lavlønnsgrupper går glipp av tillegget LO har forhandlet fram.
SAVNER LØNNSTILLEGG: Stein Nordbakken og Erlend Østeggen i Ranheim Paper & Board er frustrert over at de heller ikke år for lavlønnstillegget i lønnsoppgjøret.

SAVNER LØNNSTILLEGG: Stein Nordbakken og Erlend Østeggen i Ranheim Paper & Board er frustrert over at de heller ikke år for lavlønnstillegget i lønnsoppgjøret.

Håvard Sæbø

TRONDHEIM: – Det oppleves rett og slett som hånete at vi som er lavlønna ikke får tillegget vi burde hatt, sier Stein Nordbakken, klubbleder for papir- og pappemballasje-bedriften Ranheim Paper & Board.

Gang på gang

Bakgrunnen er tariffsystemet og måten lavlønnstillegget deles ut på: Grensa for å regnes som lavtlønnet går egentlig på 417.725 kroner i årslønn. Det ligger papirarbeiderne på Ranheim langt under. Men, det er gjennomsnittet nasjonalt på tariffavtalen som avgjør hvem som får tillegget. Og da havner de innenfor treforedling så vidt over hver gang.

Dette gjelder også andre tariffavtaler hvor enkelte kan ligge i kategorien lavtlønnet, men snittet på avtalen er over. Temaet har vært debattert i LO-forbundene lenge.

– Det er vi som lider under dette systemet, vi taper kjøpekraft og vi mister kompetente medarbeidere, sier Stein Nordbakken.

Knut Øygard, forbundssekretær i Fellesforbundet, beklager at de ikke har fått rettet dette.

– Vi har prøvd, men nådde ikke fram denne gangen, sier han.

Lavlønte på 21 tariffavtaler får det ekstra tillegget

Mister folk

Medlemmene på Ranheim nekter uansett å gi opp. De krever rettferdighet.

– Det må gå an å få til bedre modeller. Fylkesmessig hadde nok gjort mye for vår del, tror Nordbakken.

Sammen med ungdomsleder i klubben, Erlend Østeggen, håper han å få hentet inn lavlønnstillegget når det blir lokale forhandlinger senere i år.

– Vi skal prøve, men det er ikke lett. Men når folk slutter fordi vi tjener for dårlig, så mener vi å ha gode argumenter, sier de tillitsvalgte.

To viktige endringer gjør at flere får AFP

– Nok en gang blir ungdom pensjonstapere, sier ungdomsleder

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse