JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lilletorget solgt

Eiendomsgiganten Entra har kjøpt Fellesforbundets hovedkvarter på Lilletorget 1 i Oslo.

Sissel M. Rasmussen

eline@lomedia.no

Fellesforbundets bastion på Lilletorget 1 sentralt i Oslo, er solgt til den statlige eiendomsgiganten Entra. Det ni etasjes store kontorbygget som ligger vegg i vegg med Oslo Spektrum på Vaterland, er så ettertraktet at nettstedet for nyheter om Eiendom, NEnyheter, har spekulert i at prisen kunne bli presset opp i 300 millioner kroner.

Verdivurderinger gjort nylig skal ha antydet en salgssum på mellom 250 og 270 millioner kroner – men sterk interesse for eiendommen kan ha ført til enda mer penger i kassa for Fellesforbundet. Summen vil imidlertid ikke forbundet ut med.

Beliggenhet, ikke bygg

Selve bygningen på Lilletorget 1 byr på mange utfordringer for de nye eierne. Blant annet må ventilasjonsanlegget moderniseres, fasaden skiftes og flere av etasjene rehabiliteres. Det er også dårlige grunnforhold i området, som gir setningsskader. Derfor er det ikke usannsynlig at det ender med at huset rives, for så å bygge opp noe nytt. Dersom man da kan legge på noen ekstra etasjer, vil prisen Entra betaler for hver kvadratmeter bli bedre. Det er uansett beliggenheten kjøperne av eiendommen sikler etter. Meklerfirmaet Malling & Co, som har håndtert salget av Lilletorget 1, beskriver den som en "utviklingseiendom" med framtidig potensial for økt utnyttelse.

Men Lilletorget 1 er også et ettertraktet utleieobjekt. Det er anslått at leieinntektene i år blir rundt 17 millioner kroner.

Fellesforbundet skal bli

Selv om Fellesforbundet ikke lenger vil sitte som eier av Lilletorget, er det sannsynlig at forbundet blir værende, som leietaker. Forbundsstyret har også bedt om at en eventuell gevinst ved nybygging av et større hus på tomta, kommer forbundet til gode.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse