JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Snart 20.000 «likere»:

Nær Facebook-milepæl for Fellesforbundet

De er det neste største LO-forbundet. Men på Facebook vil Fellesforbundet bli størst av dem alle.
Faksimile fra Magasinet for fagorganiserte, august 2014.

Faksimile fra Magasinet for fagorganiserte, august 2014.

Erlend Angelo

erlend@lomedia.no

Forbundet har de siste årene systematisert og økt satsinga på sosiale medier, og da særlig på Facebook.

Arbeidet har båret frukter, og nå når de snart 20.000 «likes» på Facebook. Drøyt 500 mangler før det magiske tallet rundes.

Sosiale medier-ansvarlig i forbundet, Iselin Paulsen, smiler over det voksende liker-tallet.

– Vi er jo på for å styrke kjennskap og kunnskap om forbundet, og fordi det styrker vår deltakelse i samfunnsdebatten, sier Paulsen, som håper forbundet får se 20.000-tallet før nyttårsrakettene smeller.

Satses også lokalt

Også i de lokale avdelingene, og til dels klubbene, er Facebook blitt et stadig viktigere verktøy.

– Vi gjør mye godt fagforeningsarbeid, og da må vi fortelle om det i de kanaler der vi når våre medlemmer og andre, mener Paulsen.

– Over halvparten av våre avdelinger har egen side på Facebook, og mange avdelinger er flinke til å bruke Facebook-sidene til å kommunisere med sine medlemmer og støttespillere. Det er godt fagforeningsarbeid og det er godt kommunikasjonsarbeid, legger hun til.

Vil slå Fagforbundet

– Og hva er målet?

– Målet er først og fremst nå flest mulig med det viktige arbeidet vi gjør! Vi har plass til flere, smiler Paulsen – men klarer ikke helt å nøye seg med det når så vidt nevner Fagforbundet ...

For: Fellesforbundet er det største forbundet i privat sektor i LO, med rundt 142.000 medlemmer. Fagforbundet er klart største totalt, med sine 355.000.

Men på Facebook snuser privat på offentlig, da Fagforbundet ligger på 26.000 Facebook-følgere.

– Det hadde jo vært morsomt å bli størst på Facebook av fagforbundene i LO, så vi strekker oss etter det, innrømmer Paulsen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse