JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Erlend Angelo

«Vi gir oss aldri»

Vi har en regjering som sporer av i det meste, men på ett område har fagbevegelsen tvunget dem på rett spor. Vårt spor. 
23.07.2019
10:35
23.07.2019 10:35

For et år siden vant Fellesforbundet en viktig seier når Stortinget vedtok å gi arbeidsmiljøloven nye bestemmelser om fast ansettelse og inn- og utleie av arbeidstakere.

p

Forbundet har siden fulgt opp dette med en kampanje for å få våre tillitsvalgte til å jobbe for at deres bedrifter ansetter flere og å sikre at regelverket blir fulgt. Vi har vært tett på bedriftene og avdekket tidlig massive forsøk på omgåelser. Dette ble fulgt opp overfor arbeidsgiversiden, politisk og gjennom media. Arbeidet gir resultater.

I mai fikk vi på plass enighet med Byggenæringens Landsforening (BNL) om en anbefaling om at bedriftene skulle kreve at de innleide skulle være fast ansatt i minst 80 prosent stilling. Nå i juni ble vi endelig enige med NHO Service og Handel om ny mal for arbeidsavtaler.

Forbundet har hele tiden etterlyst at Arbeidstilsynet fikk adgang til håndheving. Omsider sendte statsråden nylig ut et høringsnotat om dette. Etter første gjennomlesing ser det ut som forslagene er i tråd med det forbundet har ønsket av håndhevingsregler.

Forbundet merker nå at det er flere virksomheter som ønsker en tariffavtale. Spesielt siden man ser at overgangsordningen går ut 1. juli. Dette gir oss en unik mulighet til å tegne nye tariffavtaler og få nye medlemmer.

Vi er et forbund med uendelige muligheter. Vi er i vekst og vi gir oss aldri. Hverken nasjonalt eller lokalt. Akkurat nå mobiliserer vi i forkant av kommunevalget. Det er utrolig viktig at vi får på plass folkevalgte som kjenner oss og vårt arbeidsliv.

p

Det blir en hektisk høst. I oktober har vi landsmøte, AFP skal avgjøres og et anstendig arbeidsliv skal hele tiden sikres. Det er dette vi er best på.

Jeg avslutter med å omskrive en gammel Shell reklame. Påvirkningskraft – det er Fellesforbundet det.

 

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
23.07.2019
10:35
23.07.2019 10:35