JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2021

177 kroner timen er ny minstelønn for ansatte i farmasøytisk industri

Industri Energi og Norsk Industri er enige om å øke minstelønnssatsen med 3 kroner timen for ansatte i farmasøytisk industri. Nå skal det forhandles om ytterligere lønnsøkning på hver enkelt bedrift.
Takeda i Asker er blant bedriftene som omfattes av oppgjøret for farmasøytisk industri mellom Industri Energi og Norsk Industri.

Takeda i Asker er blant bedriftene som omfattes av oppgjøret for farmasøytisk industri mellom Industri Energi og Norsk Industri.

Arkivfoto: Petter Pettersen

tonje@lomedia.no

Industri Energi og Norsk Industri er onsdag kommet til enighet i lønnsforhandlingene på farmasøytisk overenskomst. Resultatet innebærer at minstelønnssatsen økes med 3 kroner timen til 177 kroner timen, mens diverse tillegg økes med 2,5 prosent.

Aktuelt: Og her er den nye minstelønna for ansatte i kjemisk-teknisk industri

Forhandlingene for farmasøytisk industri omfatter rundt 1000 Industri Energi-medlemmer innen bedrifter som blant annet GE Healthcare, Fresenius Kabi og Takeda.

– Vi er sånn passe fornøyd og forventer at det blir gjennomført gode lokale forhandlinger, sier Industri Energis forhandlingsleder Barbro Auestad i en pressemelding.

Mye lest: Kenneth kjemper for å bevare 200 oljejobber etter at rigg ble erstattet

Overenskomsten for farmasøytiske bedrifter er en minstelønnsavtale, noe som innebærer at det også skal gjennomføres lokale forhandlinger ved hver enkelt bedrift.

Forhandlingsleder Linn Catrine Sjølund skriver i en epost at Norsk Industri er glade for at de kom til enighet med Industri Energi om lønns- og skiftsatsene i overenskomst for de farmasøytiske bedriftene.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse