Industri Energi-medlemmer får gratiskurs for å øke kompetansen
Forbundet vil gjøre det lettere for medlemmene å skaffe seg mer kunnskap.
Leder av kompetanseutvalget i Industri Energi, Barbro Auestad, gir medlemmene flere gratistilbud for å øke kompetansen.
Ida Bing
Saken oppsummert
petter.pettersen@lomedia.no
Industri Energi-medlemmer får nå flere tilbud fra forbundet for å heve eller videreutvikle kompetansen sin, blant annet digitale kurs på Handelshøyskolen BI.
Høyskolen og forbundet har sammen søkt om midler fra Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning, DIKU.
– Der har vi fått tilslag på til sammen sju kurs, og Industri Energi-medlemmer som er arbeidsledige eller permitterte får ta disse kursene gratis, sier leder av kompetanseutvalget i Industri Energi, Barbro Auestad.
Forbundet har tidligere dekket 25 prosent av studieavgiften for medlemmer som fortsatt er i arbeid, nå dekker de hele avgiften. Forutsetningen er at man søker om stipend fra LOs stipendordning for korte kurs.
Positivt om flere får en formell kompetanseheving
Prosjektledelse, digitalisering, strategi og bærekraft som konkurransefortrinn er temaene i kursene fra BI. Om man fullfører de tre kursene i kursserien, kan man gå opp til en eksamen og det gis mulighet til å få 7,5 studiepoeng.
– Vi ser at behovet er stort, og når vi gir dette tilbudet dekker vi samtlige 15 av tilbudene BI tilbyr. Det blir enklere for medlemmer å ta ett eller to kurs gjennom disse DIKU-midlene, og et tredje kurs gjennom våre andre fordeler, forklarer Auestad.
Her kan du lese mer om de ulike kursene.
Hun påpeker at medlemmene hele tiden øker kompetansen sin gjennom opplæring i bedrift og andre kurs uten eksamen, men at det er positivt om flere får en formell kompetanseheving.
– Da «eier» medlemmet sin egen kompetanse og kan ta den med seg til nye stillinger. Bransjen er i stadig utvikling, og våre medlemmer skal klare de nye kravene til kompetanse og kunnskap, sier Auestad.
Fagskolene har utviklet seg og har flere tilbud som er høyaktuelle, ifølge leder av kompetanseutvalget i Industri Energi, Barbro Auestad.
Illustrasjon: Øivind Hovland
Trekker fram fagskoletilbudet
Auestad vil i tillegg trekke fram de ulike tilbudene som finnes på fagskolene, som har hatt en utvidelse av allerede eksisterende tilbud gjennom Bransjeprogrammet for industri- og byggenæringen.
– Det er stadig behov for oppdatering, ettersom kunnskap og ikke minst teknologi utvikler seg. Fagskolenes tilbud har fått mange nye tilbud som følge av kompetansearbeid i forbindelse med korona og er høyaktuelle, sier hun.
Ifølge lederen for kompetanseutvalget har Industri Energi alltid vært opptatt av at medlemmene skal ha god og oppdatert kompetanse.
– Et høyt kompetansenivå blant arbeidere i Norge har gitt oss et fortrinn i det internasjonale markedet og gjort det mulig å opprettholde høye lønns- og produksjonsnivå. Disse dager er det flere som kanskje er blitt permittert eller arbeidsledig som kan ha tid eller behov for videreutdanning, forteller Auestad.


Nå: 0 stillingsannonser