Landbaseavtalen:
Økt minstelønn for ansatte på forsyningsbaser langs kysten
Industri Energi og Norsk olje og gass ble tirsdag kveld enige om ny tariffavtale for blant annet over 800 medlemmer på forsyningsbaser langs kysten.
ENIGHET: Nestleder i Industri Energi Lill-Heidi Bakkerud, ledet forhandlingene for forbundet. Hun forventet at medlemmene fikk økt kjøpekraft i før forhandlingsstart.
Atle Espen Helgesen
petter@lomedia.no
Drøye ni timer etter at Industri Energi og Norsk olje og gass satt seg ned for å forhandle om ny Landbaseavtale, kom de til enighet tirsdag kveld.
– Vi har fått på plass et godt oppgjør og fått gjennomslag for en rekke viktige endringer i overenskomsten, sier nestleder og forhandlingsleder for forbundet Lill-Heidi Bakkerud, i en pressemelding.
Avtalen dekker over 800 Industri Energi-medlemmer på forsyningsbaser langs kysten, i tillegg gjelder den for en del tilslutningsbedrifter. Totalt er det rundt 1300 medlemmer knyttet til avtalen.
• Samleside: Alt om lønnsoppgjøret
Øker minstelønna med 6 kroner
Landbaseavtalen er en minstelønnsavtale, hvor forhandlingene nå skal fortsette ute i bedriftene.
Partene har kommet fram til et økonomisk grunnlag for de videre forhandlingene, og minstelønnssatsene heves med 6 kroner. Det betyr blant annet at fagarbeidere øker minstelønna til 209,80 kroner i timen.
– Sett i forhold til de krevende tidene bransjen opplever har vi dannet grunnlag for et godt oppgjør i bedriftene, i tråd med frontfaget, sier Bakkerud.
Industri Energi og Norsk olje og gass oppfordrer i tillegg bedrifter til å forskuttere sykepenger der det ennå ikke gjøres, samt at bedriftene ikke skal forskjellsbehandle sine ansatte.
– Det har vært gode og ryddige forhandlinger, og vi er fornøyd med at vi kom til en enighet, sier informasjonssjef Kolbjørn Andreassen i Norsk olje og gass til Magasinet Industri Energi.
• Her er resultatene så langt i lønnsoppgjøret
Eget utvalg skal videreutvikle avtalen
De 1300 forbundsmedlemmene jobber på forsyningsbaser i bedrifter som Drilling Norge, NorSea, Polarbase og Saga Fjordbase. Samt i tilslutningsbedrifter som IKM testing, Enermerch og NPT Testing.
Norsk olje og gass har også forpliktet seg til å gjøre sine medlemsbedrifter bevisst på hvilke regler og begrensninger som gjelder ved bruk av vikarer og innleide med et eget skriv.
Partene ble også enige om å sette ned et utvalg som skal se på blant annet strukturen i avtalen, for å videreutvikle den. Dette gjelder blant annet skiftgodtgjørelse, overtid, arbeid på sokkel og reisebestemmelser. Utvalget skal starte med arbeidet før året er omme.
Industri Energis forhandlingsutvalg:
Lill-Heidi Bakkerud (forhandlingsleder)
Gunn Tjessem
Erling Holmefjord
Lars Terje Standal
Espen Cornell Jacobsen
Sven-Inge Olsen
Ola Jacob Sønsthagen (observatør)
Jan Petter Ravndal (observatør)
Flere saker
Industri Energis forhandlingsutvalg:
Lill-Heidi Bakkerud (forhandlingsleder)
Gunn Tjessem
Erling Holmefjord
Lars Terje Standal
Espen Cornell Jacobsen
Sven-Inge Olsen
Ola Jacob Sønsthagen (observatør)
Jan Petter Ravndal (observatør)