På arbeidsplassen
– Jeg er stolt over jobben. Nesten alle har et forhold til oss
Etter 16 år kom Ingemann Johansen tilbake til Freias sjokoladefabrikk.
Fine folk, spennende oppgaver og folkekjære produkter dro Ingemann tilbake til sin tidligere arbeidsplass.
Tonje Paulsen Solem
Saken oppsummert
tonje@lomedia.no
Nå er han linjeleder for dragé- og massefabrikken hos Freia i Oslo.
Avdelingen til Ingemann Johansen lager blant annet Non Stop og filmsjokoladen M.
Det er sistnevnte som er hans personlige favoritt.
– Jeg er stolt over jobben. Nesten alle har et forhold til oss.
Comeback på fabrikken
Lukten av sjokolade er sterk inne i lokalene.
Det er ikke ideelt å gå rundt småsulten. Da Johansen startet på fabrikken som lærling i 1996, tenkte han at han ikke klarte å jobbe her.
Men lukta ble raskt en vane.
Etter 12 år i produksjonen til sjokoladeprodusenten, skiftet han beite.
Han jobbet 16 år i selskaper som Coca-Cola, Ringnes og ulike legemiddelprodusenter, før han fikk en telefon fra tidligere arbeidsgiver.
Etter en tenkepause, ble svaret ja. Johansen har nå vært tilbake hos Freia i snart to år.
– Jeg har alltid sett på meg selv som en fabrikkmann, forteller Johansen.
BASEN: Første steg er å lage kjernen i Non Stop.
Tonje Paulsen Solem
Historisk sus
I dag er mange av prosessene automatisert. Det betyr færre folk, men høyere produksjon. I dag har Forbundet Styrke 20 medlemmer på fabrikken. Johansen er en av disse.
Merkevaren Freia er fortsatt inntakt, selv om de er kjøpt opp av snacks-giganten Mondelēz International.
Inne i kantina, den ærverdige Freia-salen, henger fortsatt malerier som kunstneren Edvard Munch i sin tid malte til arbeidernes glede.
Tonje Paulsen Solem
På pauserommene er det god tilgang på sjokolade som av en eller annen grunn ikke har nådd opp i kvalitetskontrollen.
– Det går i sjokolade hele dagen. Når blodsukkeret er på vei ned, er det godt med sjokolade, sier han.
Bestselgeren deres er plata med 200 gram ren melkesjokolade.
Kvikklunsjen har etablert seg som en stødig tursjokolade hele året.
Men de lager også en god del produkter hvor salget er sesongavhengig.
Nå er de i innspurten for å lage nok Non Stop til jul.
PÅ VEI: Non Stop-en får farge og blandes sammen med Non Stop-er i andre farger, slik at miksen i posen skal bli riktig.
Tonje Paulsen Solem

Dette er en artikkel fra
Vi skriver om ansatte i olje-, gass- og landindustri, ledere, ingeniører og teknikere.

Nå: 0 stillingsannonser