JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-familien stiller opp for Notodden Bluesfestival

653.250 kroner er årets bidrag fra LO-familien til Notodden Bluesfestival. Nå blir det både gratiskonsert og blueskro. Egen logo har de også fått.11.06.2014
12:00
11.06.2014 11:15

knut.viggen@lomedia.no

– Fristen var 1. april, og så sent som i forrige uke fikk vi inn bidrag, men nå er det slutt. Nå er boardsene og t-skjortene trykket, sier Janne Hegna fra fagbevegelsens prosjektgruppe. Janne er strålende fornøyd med responsen i år.

57 organisasjoner, fagforeninger, distrikter og forbund i LO-familien har i år bidratt økonomisk eller på andre måter til fagbevegelsens engasjement rundt Notodden Bluesfestival. Det betyr at det bare er tre av 22 LO-forbund som ikke er representert på en eller annen måte.

Det er fjerde året på rad LO er inne som hovedsamarbeidspartner for bluesfestivalen og fjerde gang det inviteres til gratiskonsert. Første året var det 24 organisasjoner med, året etter 42, 52 i fjor og altså 57 i år. Totalsummen som er kommet inn er også rekordstor.

Gratis og rabatter

653.250 kroner rekker både til gratiskonserten «Somliga går med trasiga skor», med Anne Grete Preus og Reidar Larsen, som arrangeres søndag 3. august og til flere andre arrangement, ikke minst Barrikaden Blueskro, der det blir gratiskonserter med Rolf Raddis Band og Caravan Blues Band/Damer i Blues fredag 1. og lørdag 2. august. – Ideen bak prosjektet «Somliga går i trasiga skor» er nettopp å gi alle mulighet til å få en kulturopplevelse av høy kvalitet, uten at det skal koste skjorta. Derfor er alle våre arrangementer gratis, sier Janne Hegna.

I tillegg til gratis solidaritetskonsert og egen blueskro, tilbys LO-medlemmer 20 prosent rabatt på billettene på brygga. LOfavør gir LO-medlemmer like stor rabatt på billetter på hovedscenen. Det gjelder dagsbillett fredag og lørdag og Bryggapass som går til begge dager. Da kan folk få oppleve artister som Hugh Laurie (best kjent fra TV som Dr. House) og hans Copper Bottom Band. Rock-legenden Greg Allman fra the Allman Brothers, Hellbillies, Notodden Roadshow med Kåre Virud, Rita Engedalen med flere.

Rom for alle

19 av 22 LO-forbund er representert på lista over bidragsytere og de er med dette hovedsamarbeidspartnere av Notodden Bluesfestival og arrangør av solidaritetskonserten.

Her gjøres det ingen forskjell mellom Kong Salomo og Jørgen Hattemaker.

– Tankegangen er at det her skal være rom for alle til å være med, både de som bare har en håndfull medlemmer og som har bidratt med en femhundrelapp og forbund som gir 50.000 kroner, sier Janne Hegna.

Den store oppslutningen og interessen rundt arrangementet har også gitt noen små utfordringer. LO trenger 24 deltakere til å stå på den store standen på torget under festivaldagene. Nå er pågangen så stor at det er satt opp ventelister.

– Dette er jo veldig moro. Vi trodde vi skulle slite med å få folk nok til å stille, men det har nok hjulpet at det å stå åtte timer på stand også gir festivalpass, etter prinsippet: Gjør din plikt og krev din rett! Forteller Janne Hegna.

Folkehjelpa

Hun understreker også det nære samarbeidet med Norsk Folkehjelp.

– Vi synes det er viktig å synliggjøre at LO alltid har vært opptatt av internasjonalt solidaritetsarbeid. Derfor har vi et nært samarbeid med Norsk Folkehjelp og hvert år foretar vi en innsamling som går til utvalgte prosjekter i folkehjelpas regi, forteller Janne Hegna. I 2011 kom det inn 54.000 kroner til Somalia, året etter 34.000 til Palestina og i fjor hele 92.000 kroner til Kambodsja. Disse summene utløser det nidobbelte i Norad-midler.

– Derfor vil vi hevde at vårt samarbeidsprosjekt «Somliga går med trasiga skor», i praksis viser at vårt solidaritetsprosjekt har betydning i kampen for faglige og sosiale rettigheter, frihet, likhet og brorskap, sier Janne.

12 meter lang

Allerede onsdag 30. juli starter arbeidet med å rigge LO-standen på torget på Notodden. I år blir den 12 meter lang, fordelt på LO, Norsk Folkehjelp og LO favør/Help. Spesielt i år er det at LO på Notodden er 100-årsjubilant. Lokalbefolkninga og folk som kommer til Notodden og besøker blueskroa kan også få med seg fotoutstillingen «100 år med industri og fagbevegelse».

– Bluesmusikk og fagforeningsarbeid handler i grunnen om mye av det samme, det er drømmen om en bedre hverdag som er drivkraften, sier Janne Hegna og minner om at det som i dag er kjent som «bluesbyen» Notodden lenge hadde stempelet «trygdebyen».

– Husk at vi mistet 1.100 arbeidsplasser nærmest over natta. Det utløste en kollektiv depresjon. Mange kom aldri mer ut i arbeidslivet, forklarer Janne.

Folkefest

Selv om Notodden i dag opplever ny vekst og fremtidstro, er det et poeng at det gratis musikktilbudet gir folk også uten fet lommebok anledning til å se og høre livemusikk.

– Slik blir dette en folkefest for alle. Som Notodden-jente er jeg veldig stolt av byen min, sier Janne Hegna. Hun synes også det er flott at LO-forbundene gjennom engasjementet i bluesfestivalen kommer nærmere medlemmene.

– Vi er jo tross alt til for medlemmene og bør være der folket er. Vi er jo alt for sentraliserte til vanlig. Skal et medlem snakke med noen i sitt forbund ansikt til ansikt må man vanligvis ha en fysisk avtale. På bluesfestivalen kan du møte «ditt» forbund uten noen forhåndsavtale, sier Janne Hegna.

LO-familiens bidragsytere

Norsk Folkehjelp

LO i Norge 100.000

LO Grenland 2.500

LO i Oslo 3.000

LO Stavanger og omegn 2.000

LO Notodden 20.000

EL & IT Forbundet 25.000

EL & IT Vestfold/Telemark 5.000

Fagforbundet 30.000

Fagforbundet Bamble 500

Fagforbundet Notodden 10.000

Fagforbundet Stavanger 2.000

Fagforbundet Telemark 10.000

Fellesforbundet avd 8 Telemark 2.000

Fellesforbundet avd 855 Sør-Øst Grafiske Fagforening 500

Fellesforbundet avd 185 Flyarbeidernes forening 8.250

Fellesorganisasjonen 10.000

FO Telemark 1.000

Forbundet for Ledelse og Teknikk 10.000

Handel og Kontor i Norge 10.000

Handel og Kontor Oslo Akershus 7.500

Handel og Kontor Buskerud 3.000

Handel og kontor Østlandet Sør 15.000

Industri Energi 50.000

Dalen Arbeiderforening Norcem 5.000

Herøya Arbeiderforening 3.000

Industri Energi Noretyl 1.000

Industri Energi Statoil Oslo 5.000

Notodden Kjemiske Arbeiderforening 1.000

Oljearbeiderforeningen KCA Deutag 5.000

Platonarbeidernes Forening 1.000

MFO Vestfold/Buskerud/Telemark 10.000

LO Stat 25.000

Norsk Arbeidsmandsforbund 15.000

Norsk Arbeidsmandsforbund avd 1 Øst 4.000

Norsk Fengsels- og friomsorgsforbund 6.000

Norsk Jernbaneforbund 5.000

Norsk Lokomotivmannsforbund 5,000

Norsk Manuellterapeutforening 3.000

Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund 20.000

Oslo-Akershus NNN 2.000

Vin og Brennevinarbeidernes Fellesklubb 1.000

Norsk Offisersforbund 3.000

Norsk Sjømannsforbund 8.500

Norsk Tjenestemannslag 15.000

Norsk Transportarbeiderforbund 50.000

Norsk Havnearbeiderforening 5.000

Oslo Transportarbeiderforening 5.000

Transportarbeiderforeningen Vestfold - Telemark 7.500

Postkom 10.000

Skolenes landsforbund 5.000

Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek

Help advokatforsikring 50.000

Sparebank 1 Forsikring 50.000

Totalt 653.250

Vi er jo tross alt til for medlemmene og bør være der folket er.

Janne Hegna

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
11.06.2014
12:00
11.06.2014 11:15Mest lest

«Dollemobilen» trekker daglig last som du og jeg vil kalle livsviktig. For anledningen munnbind til levering hos Asko. Anita «Dolly» Handeland mener likevel at prisen som betales for transporten, er for lav.

«Dollemobilen» trekker daglig last som du og jeg vil kalle livsviktig. For anledningen munnbind til levering hos Asko. Anita «Dolly» Handeland mener likevel at prisen som betales for transporten, er for lav.

Stein Inge Stølen

Anita jobber 15 timer dagen til under minstelønn som langtransportsjåfør

Karina Veum ser tilbake på en tid da hun var ny i arbeidslivet og visste lite om rettighetene sine.

Karina Veum ser tilbake på en tid da hun var ny i arbeidslivet og visste lite om rettighetene sine.

Ida Bing

Karina var 18 år og ny i jobben da hun krasjet firmabilen. Så ga sjefen henne skylda

LOVFESTA: Norge har ingen lovfesta minstelønn for alle arbeidstakarar, men på blant anna byggeplassar er minstelønna i tariffavtala såkalla allmenngjort.

LOVFESTA: Norge har ingen lovfesta minstelønn for alle arbeidstakarar, men på blant anna byggeplassar er minstelønna i tariffavtala såkalla allmenngjort.

Håvard Sæbø

Ni bransjer får ny minstelønn 1. juli

EN RUNDE TIL: Linn Henriksen (32) har vært gjennom flere runder med arbeidsavklaring og arbeidspraksis, men Nav mener det ikke er nok. Legen hennes fraråder en ny runde med arbeidsutprøving. På tross av det fikk Linn tirsdag melding om å møte til oppstartssamtale for ny arbeidsavklaring på nokså kort varsel, dagen etter.

EN RUNDE TIL: Linn Henriksen (32) har vært gjennom flere runder med arbeidsavklaring og arbeidspraksis, men Nav mener det ikke er nok. Legen hennes fraråder en ny runde med arbeidsutprøving. På tross av det fikk Linn tirsdag melding om å møte til oppstartssamtale for ny arbeidsavklaring på nokså kort varsel, dagen etter.

Yngvil Mortensen

Mer enn ti år etter Linn kom inn i Nav-systemet, er hun ennå ikke ferdig avklart for jobb eller trygd

GODE PENSJONSNYHETER: Å få pensjon for all lønn betyr mye for mange arbeidstakere, spesielt for kvinner og lavtlønte.

GODE PENSJONSNYHETER: Å få pensjon for all lønn betyr mye for mange arbeidstakere, spesielt for kvinner og lavtlønte.

Martin Gutttormsen Slørdal

Regjeringen har vedtatt pensjon fra første krone. Se alle endringene her

TILSYN BLE TIL DOKUMENTBUNKER: Ove Holand har fulgt Arbeidstilsynets arbeid tett, selv etter at han sluttet ved asfaltverket. Dokumentbunkene vitner om at det har tatt tid å rydde opp i forholdene.

TILSYN BLE TIL DOKUMENTBUNKER: Ove Holand har fulgt Arbeidstilsynets arbeid tett, selv etter at han sluttet ved asfaltverket. Dokumentbunkene vitner om at det har tatt tid å rydde opp i forholdene.

Kai Hovden

Ove (49) jobbet 90 timer i uka ved asfaltverket – og fikk oppførte timer slettet

STORE KONSEKVENSER: Arbeidsutvalget i NNN-klubben på Ringnes-anlegget utenfor Oslo er svært skeptisk til at grossistene skal ta over distribusjonen av varene deres. Fra venstre Roar Ellingvåg, Rune Christensen, Anita Andersen, Erik Torkelsen og Leif Ritter.

STORE KONSEKVENSER: Arbeidsutvalget i NNN-klubben på Ringnes-anlegget utenfor Oslo er svært skeptisk til at grossistene skal ta over distribusjonen av varene deres. Fra venstre Roar Ellingvåg, Rune Christensen, Anita Andersen, Erik Torkelsen og Leif Ritter.

Erlend Angelo

Dagligvarekjedene presser ut Ringnes-sjåførene: – Dette er sosial dumping satt i system

De tre barnevernspedagogene er gode venner og kan snakke om lønnsforskjellene. Men når temaet kommer opp, kan det skape dårlig stemning på jobb.

De tre barnevernspedagogene er gode venner og kan snakke om lønnsforskjellene. Men når temaet kommer opp, kan det skape dårlig stemning på jobb.

Marie von Krogh

Elise tjener 32.000 mindre enn kollegaen, tross samme stilling og lik ansiennitet

LIVSKVALITET: Håvard Stokke (28) opplever utmattelse og kognitive senvirkninger etter en koronainfeksjon i fjor høst.

LIVSKVALITET: Håvard Stokke (28) opplever utmattelse og kognitive senvirkninger etter en koronainfeksjon i fjor høst.

Ole Martin Wold

Åtte måneder etter at Håvard (28) ble syk av korona, er han fortsatt glemsk

Tora Marie Norberg

Tallene som viser det ulike Norge, på godt og vondt

BEKYMRET: Matrosen Thomas Arnesen er redd Color Line taper i kampen med konkurrentene Fjordline og DFDS hvis dagens karanteneregler opprettholdes.

BEKYMRET: Matrosen Thomas Arnesen er redd Color Line taper i kampen med konkurrentene Fjordline og DFDS hvis dagens karanteneregler opprettholdes.

Privat

Om «danskefergen» frakter passasjerer fra Danmark må matrosen Thomas i 10-dagers karantene

Colourbox.com

«Firerbanden» overkjører regjeringen – gir 650 millioner kroner mer til pensjonistene

Analyse:

GA SEG: Da partene i Unio-streiken valgte frivillig lønnsnemnd, ble det satt punktum for årets mellomoppgjør.

GA SEG: Da partene i Unio-streiken valgte frivillig lønnsnemnd, ble det satt punktum for årets mellomoppgjør.

Torgny Hasås

Derfor ble det streik på streik og mye uro i årets lønnsoppgjør. En oppsummering

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sender fire forslag til ulike modeller for redusert trygd for arbeidsinntekt på høring. (Arkivfoto)

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sender fire forslag til ulike modeller for redusert trygd for arbeidsinntekt på høring. (Arkivfoto)

Bjørn A. Grimstad

Fire modeller for redusert trygd mot arbeidsinntekt sendt på høring

Frp-leder Sylvi Listhaug vil ikke svare hva partiet mener om LOs viktigste saker før stortingsvalget.

Frp-leder Sylvi Listhaug vil ikke svare hva partiet mener om LOs viktigste saker før stortingsvalget.

Jan-Erik Østlie

Sylvi Listhaug nekter å svare på hva partiet mener om LOs viktigste saker før valget

FORNØYD: Leder av Industri Energis NR-forum, Bår Inge Pedersen (innfelt), er glad for at man unngikk streik på sokkelen og for resultatet av meklingen. 66 Industri Energi-medlemmer ved Maersk Drilling Inspirer hadde blitt tatt ut i streik om det ikke ble enighet.

FORNØYD: Leder av Industri Energis NR-forum, Bår Inge Pedersen (innfelt), er glad for at man unngikk streik på sokkelen og for resultatet av meklingen. 66 Industri Energi-medlemmer ved Maersk Drilling Inspirer hadde blitt tatt ut i streik om det ikke ble enighet.

Maersk Drilling/Atle Espen Helgesen

Tillitsvalgt Bår Inge fornøyd med at riggansatte får minst 24 500 kroner i lønnsøkning etter meklingen

– Det viktigste våpenet mot arbeidslivskriminalitet er et organisert arbeidsliv, sier forfatter Torgny Hasås.

– Det viktigste våpenet mot arbeidslivskriminalitet er et organisert arbeidsliv, sier forfatter Torgny Hasås.

Jessica Allande

Kampen om sjela i arbeidslivet vårt

Med ganske industrielle omgivelser lanserte Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre 40 punkter på 100 dager. Presentasjonen foregikk på Kuben videregående skole, som er bygd på Standard Telefon- og Kabelfabrikks gamle industriområde.

Med ganske industrielle omgivelser lanserte Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre 40 punkter på 100 dager. Presentasjonen foregikk på Kuben videregående skole, som er bygd på Standard Telefon- og Kabelfabrikks gamle industriområde.

Torgny Hasås

Støre åpner for forbud mot innleie i byggebransjen i Oslo-regionen. Her er Aps 100-dagersplan

Sandra Borch, Senterpartiet.

Sandra Borch, Senterpartiet.

Ragne B. Lysaker, Senterpartiet

Faktasjekk: Nei, ACER kan ikke pålegge oss å bygge strømkabler til utlandet

DAMSGÅRDSSUNDET: Her nede ved havna og skipsverftene tråkket Mette Johnsen Walker sine barnesko. Mormor og morfar bodde like ved.

DAMSGÅRDSSUNDET: Her nede ved havna og skipsverftene tråkket Mette Johnsen Walker sine barnesko. Mormor og morfar bodde like ved.

Sissel M. Rasmussen

Mette Johnsen Walker meldte seg ut av Utdanningsforbundet i protest og inn i Skolenes landsforbund – på samme dag


Flere saker