JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-familien stiller opp for Notodden Bluesfestival

653.250 kroner er årets bidrag fra LO-familien til Notodden Bluesfestival. Nå blir det både gratiskonsert og blueskro. Egen logo har de også fått.11.06.2014
12:00
11.06.2014 11:15

knut.viggen@lomedia.no

– Fristen var 1. april, og så sent som i forrige uke fikk vi inn bidrag, men nå er det slutt. Nå er boardsene og t-skjortene trykket, sier Janne Hegna fra fagbevegelsens prosjektgruppe. Janne er strålende fornøyd med responsen i år.

57 organisasjoner, fagforeninger, distrikter og forbund i LO-familien har i år bidratt økonomisk eller på andre måter til fagbevegelsens engasjement rundt Notodden Bluesfestival. Det betyr at det bare er tre av 22 LO-forbund som ikke er representert på en eller annen måte.

Det er fjerde året på rad LO er inne som hovedsamarbeidspartner for bluesfestivalen og fjerde gang det inviteres til gratiskonsert. Første året var det 24 organisasjoner med, året etter 42, 52 i fjor og altså 57 i år. Totalsummen som er kommet inn er også rekordstor.

Gratis og rabatter

653.250 kroner rekker både til gratiskonserten «Somliga går med trasiga skor», med Anne Grete Preus og Reidar Larsen, som arrangeres søndag 3. august og til flere andre arrangement, ikke minst Barrikaden Blueskro, der det blir gratiskonserter med Rolf Raddis Band og Caravan Blues Band/Damer i Blues fredag 1. og lørdag 2. august. – Ideen bak prosjektet «Somliga går i trasiga skor» er nettopp å gi alle mulighet til å få en kulturopplevelse av høy kvalitet, uten at det skal koste skjorta. Derfor er alle våre arrangementer gratis, sier Janne Hegna.

I tillegg til gratis solidaritetskonsert og egen blueskro, tilbys LO-medlemmer 20 prosent rabatt på billettene på brygga. LOfavør gir LO-medlemmer like stor rabatt på billetter på hovedscenen. Det gjelder dagsbillett fredag og lørdag og Bryggapass som går til begge dager. Da kan folk få oppleve artister som Hugh Laurie (best kjent fra TV som Dr. House) og hans Copper Bottom Band. Rock-legenden Greg Allman fra the Allman Brothers, Hellbillies, Notodden Roadshow med Kåre Virud, Rita Engedalen med flere.

Rom for alle

19 av 22 LO-forbund er representert på lista over bidragsytere og de er med dette hovedsamarbeidspartnere av Notodden Bluesfestival og arrangør av solidaritetskonserten.

Her gjøres det ingen forskjell mellom Kong Salomo og Jørgen Hattemaker.

– Tankegangen er at det her skal være rom for alle til å være med, både de som bare har en håndfull medlemmer og som har bidratt med en femhundrelapp og forbund som gir 50.000 kroner, sier Janne Hegna.

Den store oppslutningen og interessen rundt arrangementet har også gitt noen små utfordringer. LO trenger 24 deltakere til å stå på den store standen på torget under festivaldagene. Nå er pågangen så stor at det er satt opp ventelister.

– Dette er jo veldig moro. Vi trodde vi skulle slite med å få folk nok til å stille, men det har nok hjulpet at det å stå åtte timer på stand også gir festivalpass, etter prinsippet: Gjør din plikt og krev din rett! Forteller Janne Hegna.

Folkehjelpa

Hun understreker også det nære samarbeidet med Norsk Folkehjelp.

– Vi synes det er viktig å synliggjøre at LO alltid har vært opptatt av internasjonalt solidaritetsarbeid. Derfor har vi et nært samarbeid med Norsk Folkehjelp og hvert år foretar vi en innsamling som går til utvalgte prosjekter i folkehjelpas regi, forteller Janne Hegna. I 2011 kom det inn 54.000 kroner til Somalia, året etter 34.000 til Palestina og i fjor hele 92.000 kroner til Kambodsja. Disse summene utløser det nidobbelte i Norad-midler.

– Derfor vil vi hevde at vårt samarbeidsprosjekt «Somliga går med trasiga skor», i praksis viser at vårt solidaritetsprosjekt har betydning i kampen for faglige og sosiale rettigheter, frihet, likhet og brorskap, sier Janne.

12 meter lang

Allerede onsdag 30. juli starter arbeidet med å rigge LO-standen på torget på Notodden. I år blir den 12 meter lang, fordelt på LO, Norsk Folkehjelp og LO favør/Help. Spesielt i år er det at LO på Notodden er 100-årsjubilant. Lokalbefolkninga og folk som kommer til Notodden og besøker blueskroa kan også få med seg fotoutstillingen «100 år med industri og fagbevegelse».

– Bluesmusikk og fagforeningsarbeid handler i grunnen om mye av det samme, det er drømmen om en bedre hverdag som er drivkraften, sier Janne Hegna og minner om at det som i dag er kjent som «bluesbyen» Notodden lenge hadde stempelet «trygdebyen».

– Husk at vi mistet 1.100 arbeidsplasser nærmest over natta. Det utløste en kollektiv depresjon. Mange kom aldri mer ut i arbeidslivet, forklarer Janne.

Folkefest

Selv om Notodden i dag opplever ny vekst og fremtidstro, er det et poeng at det gratis musikktilbudet gir folk også uten fet lommebok anledning til å se og høre livemusikk.

– Slik blir dette en folkefest for alle. Som Notodden-jente er jeg veldig stolt av byen min, sier Janne Hegna. Hun synes også det er flott at LO-forbundene gjennom engasjementet i bluesfestivalen kommer nærmere medlemmene.

– Vi er jo tross alt til for medlemmene og bør være der folket er. Vi er jo alt for sentraliserte til vanlig. Skal et medlem snakke med noen i sitt forbund ansikt til ansikt må man vanligvis ha en fysisk avtale. På bluesfestivalen kan du møte «ditt» forbund uten noen forhåndsavtale, sier Janne Hegna.

LO-familiens bidragsytere

Norsk Folkehjelp

LO i Norge 100.000

LO Grenland 2.500

LO i Oslo 3.000

LO Stavanger og omegn 2.000

LO Notodden 20.000

EL & IT Forbundet 25.000

EL & IT Vestfold/Telemark 5.000

Fagforbundet 30.000

Fagforbundet Bamble 500

Fagforbundet Notodden 10.000

Fagforbundet Stavanger 2.000

Fagforbundet Telemark 10.000

Fellesforbundet avd 8 Telemark 2.000

Fellesforbundet avd 855 Sør-Øst Grafiske Fagforening 500

Fellesforbundet avd 185 Flyarbeidernes forening 8.250

Fellesorganisasjonen 10.000

FO Telemark 1.000

Forbundet for Ledelse og Teknikk 10.000

Handel og Kontor i Norge 10.000

Handel og Kontor Oslo Akershus 7.500

Handel og Kontor Buskerud 3.000

Handel og kontor Østlandet Sør 15.000

Industri Energi 50.000

Dalen Arbeiderforening Norcem 5.000

Herøya Arbeiderforening 3.000

Industri Energi Noretyl 1.000

Industri Energi Statoil Oslo 5.000

Notodden Kjemiske Arbeiderforening 1.000

Oljearbeiderforeningen KCA Deutag 5.000

Platonarbeidernes Forening 1.000

MFO Vestfold/Buskerud/Telemark 10.000

LO Stat 25.000

Norsk Arbeidsmandsforbund 15.000

Norsk Arbeidsmandsforbund avd 1 Øst 4.000

Norsk Fengsels- og friomsorgsforbund 6.000

Norsk Jernbaneforbund 5.000

Norsk Lokomotivmannsforbund 5,000

Norsk Manuellterapeutforening 3.000

Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund 20.000

Oslo-Akershus NNN 2.000

Vin og Brennevinarbeidernes Fellesklubb 1.000

Norsk Offisersforbund 3.000

Norsk Sjømannsforbund 8.500

Norsk Tjenestemannslag 15.000

Norsk Transportarbeiderforbund 50.000

Norsk Havnearbeiderforening 5.000

Oslo Transportarbeiderforening 5.000

Transportarbeiderforeningen Vestfold - Telemark 7.500

Postkom 10.000

Skolenes landsforbund 5.000

Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek

Help advokatforsikring 50.000

Sparebank 1 Forsikring 50.000

Totalt 653.250

Vi er jo tross alt til for medlemmene og bør være der folket er.

Janne Hegna

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
11.06.2014
12:00
11.06.2014 11:15Mest lest

Tillitsvalgt Kateryna Bilokin mener at deler av bonusen kunne blitt brukt til andre viktig tiltak i bedriften.

Tillitsvalgt Kateryna Bilokin mener at deler av bonusen kunne blitt brukt til andre viktig tiltak i bedriften.

Erlend Angelo

Ikea-ansatte får mer enn en månedslønn i bonus. Men tillitsvalgte Kateryna jubler ikke

INGEN STREIK: Partene i statsoppgjøret landet en enighet seks timer på overtid Her er LO Stat-leder Egil André Aas (nr. to f.v.), kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (f.h.), personaldirektør Gisle Norheim i staten, og leder Anders Kvam i Akademikerne stat (t.v.).

INGEN STREIK: Partene i statsoppgjøret landet en enighet seks timer på overtid Her er LO Stat-leder Egil André Aas (nr. to f.v.), kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (f.h.), personaldirektør Gisle Norheim i staten, og leder Anders Kvam i Akademikerne stat (t.v.).

Morten Hansen

Sjekk lønnshoppet for statsansatte

Erna Solberg diskuterer med statsrådene Henrik Asheim og Abid Raja.

Erna Solberg diskuterer med statsrådene Henrik Asheim og Abid Raja.

Stian Lysberg Solum / NTB

Pensjon: Her vil regjeringen kutte

Det kan bli streik blant sykepleierne i kommunene etter at et flertall av medlemmene sa nei til resultatet i lønnsoppgjøret.

Det kan bli streik blant sykepleierne i kommunene etter at et flertall av medlemmene sa nei til resultatet i lønnsoppgjøret.

Tri Nguyen Dinh

Sykepleierne vraker årets lønnsoppgjør. Nå øker streikefaren

I slutten av forrige måned ble en malebedrift i Oslo slått konkurs. Årsak: Arbeidsgiver hadde ikke betalt ut 22.000 kroner i feriepenger, som han skyldte en av sine ansatte. (Illustrasjonsfoto)

I slutten av forrige måned ble en malebedrift i Oslo slått konkurs. Årsak: Arbeidsgiver hadde ikke betalt ut 22.000 kroner i feriepenger, som han skyldte en av sine ansatte. (Illustrasjonsfoto)

Håvard Sæbø

Maler slo arbeidsgiveren konkurs da han ikke fikk 22.000 kroner i feriepenger

SKIKKELIG SKUFFA: – Jeg ble så irritert over årets lønnsoppgjør, sier Marit Berg.

SKIKKELIG SKUFFA: – Jeg ble så irritert over årets lønnsoppgjør, sier Marit Berg.

Katharina Dale Håkonsen

Mens topplønte i staten fikk 5.700 kroner mer i lønn, fikk resepsjonsvakt Marit 1.700: – Jeg ble så irritert

Nytt om navn:

Espen Barth Eide

Espen Barth Eide

Sissel M. Rasmussen

Espen Barth Eide risikerer å miste sikker stortingsplass for Ap

Statsminister Erna Solberg (H).

Statsminister Erna Solberg (H).

Jan-Erik Østlie

Faktasjekk: Nei, en vanlig familie får ikke 14.000 i skattelette med årets forslag til statsbudsjett

BRUK OG KAST: Tre uker etter at hun fikk økt stillingsprosent, ble Marit Lysgård Amundsen oppsagt fra jobben i Rauma kommune.

BRUK OG KAST: Tre uker etter at hun fikk økt stillingsprosent, ble Marit Lysgård Amundsen oppsagt fra jobben i Rauma kommune.

Sidsel Hjelme

Marit (36) fikk endelig fast jobb etter seks år. Så kom et brev i posten

EIN TILSETT MÅ JOBBE I 15 ÅR: For å tene like mykje som Choice-sjef Torgeir Silseth gjer på eitt år, må ein tilsett jobbe fulltid i 15 år.

EIN TILSETT MÅ JOBBE I 15 ÅR: For å tene like mykje som Choice-sjef Torgeir Silseth gjer på eitt år, må ein tilsett jobbe fulltid i 15 år.

Nordic Choice Hotels

Hotellansatte må jobbe i 15 år for å tjene like mye som sjefen gjør på ett år

Sjefene vektlegger omsorg og motivasjon av sine arbeidere, ifølge den nye undersøkelsen. (Illustrasjonsbilde)

Sjefene vektlegger omsorg og motivasjon av sine arbeidere, ifølge den nye undersøkelsen. (Illustrasjonsbilde)

Ole Palmstrøm

Dette tenker sjefen når du jobber fra hjemmekontor

Per Østvold (til høyre) og andre streikevakter blir pågrepet av politiet og kastet på glattcelle under Linjegods-streiken i Oslo i 1976.

Per Østvold (til høyre) og andre streikevakter blir pågrepet av politiet og kastet på glattcelle under Linjegods-streiken i Oslo i 1976.

Stein Marienborg/Arbeiderbladet/Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek

Per Østvold (71) har både vært domfelt og dommer. Nå takker fagforeningskjempen av

SAVNER TRYGGHETEN: Assisterende varehussjef Omed Poor er veldig glad i arbeidsplassen sin, og vil at alt skal være på stell på Ikea Furuset.

SAVNER TRYGGHETEN: Assisterende varehussjef Omed Poor er veldig glad i arbeidsplassen sin, og vil at alt skal være på stell på Ikea Furuset.

Jan-Erik Østlie

Ikea-lederen måtte selv stoppe en tyv: – Savnet etter vekterne er stort

PASSE FORNØYD: Vigdis Rekdahl og Mats Jetlund var en del av forhandlingsdelegasjonen. LO Finans HK-leder Rekdahl sier hun er fornøyd med resultatet.

PASSE FORNØYD: Vigdis Rekdahl og Mats Jetlund var en del av forhandlingsdelegasjonen. LO Finans HK-leder Rekdahl sier hun er fornøyd med resultatet.

Erlend Angelo

Bankansatte får ny lønn: Her er resultatet

ENIGE: Etter en lang natts ferd kom Gisle Norheim (f.v.), Nikolai Astrup, Guro Elisabeth Lind, Pål Arnesen, Anders Kvam og Egil André Aas til enighet.

ENIGE: Etter en lang natts ferd kom Gisle Norheim (f.v.), Nikolai Astrup, Guro Elisabeth Lind, Pål Arnesen, Anders Kvam og Egil André Aas til enighet.

Morten Hansen

Dette ble partene i statsoppgjøret enige om

Av mer kritiske innvendinger løfter rapporten blant annet fram grovt undervurderte sammenhenger mellom kriser og forståelse for at alle sektorer rammes. (Illustrasjonsfoto)

Av mer kritiske innvendinger løfter rapporten blant annet fram grovt undervurderte sammenhenger mellom kriser og forståelse for at alle sektorer rammes. (Illustrasjonsfoto)

Brian Cliff Olguin

Ny rapport: Sjokkert over hvor dårlig forberedt Norge var da Covid-19 kom til landet

– Dette oppgjøret burde vært løst rundt forhandlingsbordet, det hadde ikke trengt å gå til mekling, mener forbundsleder Torbjørn Bongo i Norges Offisers- og Spesialistforbund. Han sier seg skuffet over statens opptreden på flere punkt i årets forhandlinger, og varsler tydelige forventninger om større lønnstillegg og bedre sosial profil på neste års oppgjør.

– Dette oppgjøret burde vært løst rundt forhandlingsbordet, det hadde ikke trengt å gå til mekling, mener forbundsleder Torbjørn Bongo i Norges Offisers- og Spesialistforbund. Han sier seg skuffet over statens opptreden på flere punkt i årets forhandlinger, og varsler tydelige forventninger om større lønnstillegg og bedre sosial profil på neste års oppgjør.

Sissel M. Rasmussen

– To år på rad har de lavest lønnede kommet dårligst ut. Det er uaktuelt å godta neste år

Wizz Air sin inntreden i Norge har utløst politisk ordkrig.

Wizz Air sin inntreden i Norge har utløst politisk ordkrig.

Wizz Air

Ap: Høyres nyslåtte motstand mot Wizz Air fremstår som en ren tilsnikelse. – Bare vås, får de til svar

RATING OG PRIS: Renholderne som registrerer seg på vaskehjelp.no må konkurrere på blant annet pris og «trynefaktor» for å få oppdrag.

RATING OG PRIS: Renholderne som registrerer seg på vaskehjelp.no må konkurrere på blant annet pris og «trynefaktor» for å få oppdrag.

skjermdump fra nettsida vaskehjelp.no

Statlig støttet app setter sinnene i kok: Renholderne må konkurrere på pris og trynefaktor

Leif Martin Kirknes

Elektrobransjen frykter A- og B-lag blant lærlinger


Flere saker