JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Naturvernforbundet: – Ikke ambisiøse nok utslippskutt

Naturvernforbundet mener regjeringens klimaplan ikke går langt nok, og at den unngår flere, store politiske spørsmål.
Silje Ask Lundberg

Silje Ask Lundberg

Jan-Erik Østlie

– Regjeringens forsinkede klimaplan ble lagt fram samtidig som det ble bekreftet at 2020 var det varmeste året noensinne. Planen inneholder en rekke nye virkemidler som vil sørge for økt tempo i utslippskuttene, men er ikke en fullstendig plan for omstillingen av Norge og legger ikke opp til ambisiøse nok utslippskutt, sier Silje Ask Lundberg, leder i Naturvernforbundet.

Les også: Klimaministeren om klimaplanen: – Et historisk taktskifte i norsk klimapolitikk

Hun mener at planen unngår flere, store politiske spørsmål som er helt nødvendig å svare på i omstillingen.

Naturvernforbundet er likevel positive til den varslede økningen av CO2-avgiften til 2.000 kroner, og til at Norge får et utslippsbudsjett som viser hvordan Norge skal kutte utslippene hvert år fremover.

– Dette er med på å sende et tydelig signal om at det kommer til å bli langt dyrere å forurense, og at vi må omstille oss, sier Lundberg.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte innen elektro, energi, telekom og IT.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse