JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret i staten:

– Staten klarer ikke å ordne opp i eget hus

Kriminalomsorgens ansatte er lei av klapping og varme håndtrykk, så lenge staten ikke anerkjener innsatsen med lønn, ifølge forbundsleder i NFF Asle Aase.
SKUFFET: Forhandlerne i LO Stat stanger hodet mot statens nulltilbud. NFF-leder Asle Aase tror det ligger en villet politikk bak den harde linja.

SKUFFET: Forhandlerne i LO Stat stanger hodet mot statens nulltilbud. NFF-leder Asle Aase tror det ligger en villet politikk bak den harde linja.

Eirik Dahl Viggen

edv@lomedia.no

– Staten klarer ikke å ordne opp i eget hus. At de overlater enda en gang til Riksmekleren å finne en løsning, viser en arbeidsgiver som ikke tar ansvar, sier leder i Norsk fengsels- og friomsorgsforbund (NFF), Asle Aase.

Null å forhandle om, det var tilbudet fra arbeidsgiver i årets lønnsoppgjør for statsansatte. Staten mener fjorårets overheng og anslaget på glidning for i år til sammen blir like mye som frontfagsramma. LO Stat er uenig i anslaget på glidning, og får støtte fra NFF-leder Aase.

Stanget hodet i veggen

– Dette er dårlig musikk. Her hadde man sjansen til å vise statsansatte at innsatsen de legger ned settes pris på. Dette ren og skjær politikk, og det er skuffende, sier Aase.

Lønnsoppgjøret i staten må til Riksmekleren. LO Stat gir arbeidsgiver ansvaret

– Vi gikk ikke ut i hundre og skulle ha i pose og sekk. Vi mener absolutt staten kunne vært med på det. Men vi møtte en motpart med veldig liten forhandlingsvilje.

Slik var det også i fjor. Da klarte Riksmekleren å bringe partene sammen om en løsning.

Koronapandemien er en økonomisk festbrems. Ifølge NFF-lederen burde det likevel være rom for et generelt tillegg, og dermed anerkjenne den ekstraordinære innsatsen ansatte legger for dagen for å løse oppdraget.

Her sonet 12 kvinner blant 246 menn. Nå har kvinnene kjempet fram en egen kvinneavdeling

Mener forhandling er mulig

– De kunne tilbudt et realistisk og nøkternt generelt tillegg, på et nivå som ikke forrykker frontfaget. Staten kunne satt en glidning som hadde gjort det mulig å forhandle. Dette viser at offentlig ansatte ikke er prioritert i årets lønnsoppgjør.

Aase setter sin lit til at Riksmekleren finner en løsning. Meklinga starter 23. september, med frist 14. oktober.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i fengsel og friomsorg.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse