JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ansatte i kriminalomsorgen med lang ansiennitet fikk mest penger i årets lokale lønnsoppgjør

Ansatte med lang fartstid i kriminalomsorgen fikk størst lønnsøkning i årets lokale oppgjør i kriminalomsorgen.
MER PENGER: Betjenter i lønnsramme 39 som har mer enn 32 års ansiennitet var en av stillinggruppene som høyere lønn i årets oppgjør.

MER PENGER: Betjenter i lønnsramme 39 som har mer enn 32 års ansiennitet var en av stillinggruppene som høyere lønn i årets oppgjør.

Ole Palmstrøm

katharina@lomedia.no

Lønna til ansatte i kriminalomsorgen har sakket akterut de siste årene. Ved høstens lokale lønnsforhandlinger gikk Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund til forhandlingsbordet med et ønske å øke lønna til enkelte stillingsgrupper og rette opp skjevheter.

Nestleder Tommy Fredriksen i forbundet er fornøyd med resultatet.

– I år var vi spesielt opptatt av å løfte fram fengselsbetjenter og verksbetjenter i lønnsramme 39 som har mer enn 32 års ansiennitet og førstekonsulentene i friomsorgen i lønnsramme 21 med mer enn 16 års ansiennitet, sier Fredriksen.

– Og det klarte vi, sier han.

Regjeringen foreslår å legge ned sju fengsler

Rettet opp skjevhetene i lønn i friomsorgen

Årets lønnspott var på 46 millioner kroner. 41,5 millioner kroner gikk til elleve ulike grupper.

– I dette oppgjøret jobbet vi for å utjevne tilsiktet og usiktede skjevheter for førstekonsulenter i friomsorgen hvor det var store lokale og regionale lønnsforskjeller. De ulikhetene klarte vi å utjevne, sier han.

Nestlederen skulle gjerne hevet lønna til enda flere.

– I lønnsoppgjør er det alltid større etterspørsel enn tilbud. Vi er misfornøyd med at konsulenter og seniorkonsulenter i fengsel og friomsorgen ikke fikk lønnsøkning som gruppe.

Dette er lavtlønnede sekretærer og saksbehandlere i merkantile stillinger i kriminalomsorgen.

– De gjør viktige administrative oppgaver som du ikke legger merke til før de er borte. De hadde fortjent en lønnsøkning, sier Fredriksen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

4,5 millioner kroner ble fordelt til enkeltpersoner

Ved lokale oppgjør fordeles også en del av potten til enkeltpersoner. I år var summen 4,5 millioner kroner. En god del medlemmer fikk individuell lønnsøkning.

– Vi la inn et ekstra trykk og forhandlet fram individuell lønnsøkning for medlemmer hvor vi ikke fikk gruppetillegg.

Han tenker spesielt på konsulenter og seniorkonsulenter.

– Vi så denne gruppen så godt vi kunne under forhandlingene. Noen gikk opp fire lønnstrinn. Vi forhandlet også på vegne av ansatte som ikke hadde sendt krav selv.

Fredriksen er stolt av tillitsvalgtes innsats og spesielt av jobben lønnsdelegasjonen la ned, både forut og under, forhandlingene. Han understreker at de var særlig oppmerksomhet på at det ikke ble gjort urimelig lønnsendringer, noe de har erfart ved tidligere forhandlinger.

– I tillegg hadde delegasjonen full oversikt over alle medlemmer. Det var imponerende, sier nestlederen.

Les også:

Studenter streiket mot fengsel-nedlegging: – Vi utdanner oss til ledighet
Tillitsvalgte kjemper mot nedleggelse av sju fengsel og 162 arbeidsplasser
Ingen fanger rømmer fra verksbetjent Viken: – Jeg er jævlig heldig som har denne tilliten

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i fengsel og friomsorg.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse