JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NFF-leder Asle Aase etter 31.000 kroner til alle: – Vi trengte dette nå

Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund fikk en innmelding under en time etter at resultatet fra statsoppgjøret ble kjent.
GOD UTTELLING: Leder Asle Aase i Norges Fengsels- og Friomsorgsforbund har mange medlemmer som får god uttelling av et likt kronetilllegg til alle.

GOD UTTELLING: Leder Asle Aase i Norges Fengsels- og Friomsorgsforbund har mange medlemmer som får god uttelling av et likt kronetilllegg til alle.

Eirik Dahl Viggen

anders@lomedia.no

Etter forhandlingsløsningen mellom LO Stat, YS Stat og staten ble klar fredag, er forbundsleder Asle Aase i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF) veldig godt fornøyd.

– Det blir uvant å ikke møte mekleren i mai, men dette ble et veldig godt resultat. Vi har allerede fått mange gode tilbakemeldinger fra medlemmer og tillitsvalgte, og ett nytt medlem også, forteller Aase – under en time etter at forhandlingsresultatet var kjent.

God uttelling

Aase forteller at mange av hans medlemmer ligger i de lavere delene av lønnstabellen, og at et likt kronetillegg på 31.000 kroner utgjør mye for disse medlemmene.

– Dette er et godt oppgjør for økt kjøpekraft, og ikke minst er profilen god siden den løfter de som ligger lengst nede. De får prosentvis mer, og vi har medlemmer som får over 7 prosent lønnsøkning, mange over 6 prosent og mange over 5,2 prosent, forteller Aase.

Rammen er lik som i frontfaget, 5,2 prosent. Men økningen treffer også NFF-medlemmene på flere måter.

– Å løfte alle lønnstrinnene med 31.000 kroner gjør noe. Startlønna øker med 31.000 for eksempel, og nattillegget for de som jobber turnus øker siden det er en prosentsats av timelønna, forteller han.

Et litt raskt anslag tilsier at nattillegget øker med 16 kroner timen.

Trengte et løft

Aase tror det var få i forbundet som hadde forventet 31.000 i generelt tillegg.

– Vi trengte dette nå. Det er mange som får et godt oppgjør, konstaterer han.

I tillegg har han ambisjoner om å bruke pengene som ble satt av til lokale forhandlinger godt:

– Der skal vi få til enda mer, lover han.

Aase gir også honnør til motparten, staten, for å ha vist vilje til å lytte til kravene.

– LO Stat og LO løfter med dette hele laget, og det er bare å takke forhandlingslederen i LO Stat for en veldig god jobb og forhandlingsutvalget for gode diskusjoner, sier Aase.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i fengsel og friomsorg.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse