JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronakrisa:

Bussjåfør Loke viser sin støtte til permitterte kolleger: – Mange har det tungt nå

Sjåførene som er på jobb tenker på kollegene som er permitterte. Nå vil Loke Borgersen at de viser det med et armbånd.
Loke Borgersen bruker det oransje armbåndet for å vise sin støtte til hans permitterte kolleger.

Loke Borgersen bruker det oransje armbåndet for å vise sin støtte til hans permitterte kolleger.

Privat

morten.hansen@lomedia.no

– Det har vel aldri skjedd i rutebilbransjen at sjåførene er blitt permittert. Da vi fikk merke følgene av koronapandemien, tenkte jeg at vi må vise vår støtte hverandre.

Loke Borgersen, leder i Avdeling 24 av NJF Bilpersonalet, forteller hvorfor han hev seg rundt og fikk bestilt oransje armbånd med NJFs logo og teksten «kollegastøtte».

Solidaritet med dem som ikke er på jobb

Nå håper han mange sjåfører vil bruke dette for å vise solidaritet med sine kolleger.

– Det er et symbol, og symboler har en verdi. Symboler har alltid vært viktig i fagbevegelsen, sier Borgersen.

p

Han mener det er viktig å vise solidaritet med dem som ikke får gått på jobb, men som må sitte hjemme. Noen er kanskje ensomme, noen har familie som er blitt syke, og noen er kanskje engstelige for å bli smittet.

– Selv om man har inntekt, betyr det ikke at man har det bra når man er permittert. Det er mange som har tunge dager nå. Mange av oss tenker på disse kollegaene. Nå kan vi vise det for oss selv og de som tar bussen at vi bryr oss. Vi har jo alltid hånda på rattet, smiler Borgersen.

Grasrotengasjement

Han understreker at dette ikke er et organisert tiltak, men kommer fra grasrota. Det som startet som en idé i avdeling 24 har nå spredt seg til blant annet Glåmdalen, Gjøvik, Østfold, Trondheim og Ålesund.

p

– Og så er det jo ikke sånn at man må ta det av når koronapandemien er over. Det kan komme streiker, sjåfører blir utsatt for vold – og så er det snart 1. mai. Vi kan ikke samles for å gå i tog, men vi kan likevel vise solidaritet med hverandre, sier Borgersen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i alle deler av jernbanen og busstransport.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse