JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NNN deltar på Arendalsuka for første gang

– Vi jobber i Norges viktigste industri

NNN-ungdommene Bjarne Lagesen og Tone Bjørnestøl med klar tale på NNN og NHO Mat og Drikke sitt felles arrangement «Matglede» under Arendalsuka.
VIKTIG MØTEPLASS: Tone Bjørnestøl og Bjarne Lagesen i NNN Ung mener det er viktig at NNN er tilstede under Arendalsuka.

VIKTIG MØTEPLASS: Tone Bjørnestøl og Bjarne Lagesen i NNN Ung mener det er viktig at NNN er tilstede under Arendalsuka.

Line Scheistrøen

Med tittelen «Vi jobber i Norges viktigste industri» entret Tone Bjørnestøl og Bjarne Lagesen podiet under NNN og NHO Mat og Drikke sitt felles arrangement «Matglede – Verdien av en norsk og mat- og drikkenæring» under Arendalsuka.

– Det er viktig at NNN er tilstede under Arendalsuka. Vi trenger oppmerksomhet rundt hvordan vi i matindustrien jobber og hva norsk matindustri er. Forbrukere flest har for liten kunnskap om mat og om matindustrien i Norge. Folk er veldig lite bevisste. De tror at billigst mulig er det beste, men kvalitet koster ofte litt mer, sier Bjørnestøl og Lagesen til NNN-arbeideren i etterkant av debatten.

Fra musikk til kjøtt

De er henholdsvis leder og nestleder i NNN Ung. Under NNN og NHO Mat og Drikke sitt felles arrangement «Matglede» var de utfordret blant annet til å fortelle om hvordan de havnet i matindustrien.

– Jeg studerte musikk og drømte om å bli rockestjerne, men så ville tilfeldighetene det slik at jeg skulle bli kjøttskjærer. Jeg er veldig stolt og glad over å være kjøttskjærer. Jeg jobber med stolthet i Norges, kanskje verdens viktigste industri – for uansett hva som skjer så er det noen ting vi alle må ha: mat, vann og søvn, sa Bjarne Lagesen til de fremmøtte i teltet på brygga i Arendal.

Lagesen jobber som kjøttskjærer på Nortura Steinkjer, noe han har gjort siden han fikk sommerjobb der for syv år siden. Lagesen er nestleder i NNN Ung.

GOD STEMNING: Det handlet om felles interesse for matglede under NNN og NHO Mat og Drikkes arrangement på Arendalsuka, (fv) Håkon Mageli, Orkla, nestleder i Bondelaget Bjørn Gimming, Tone Bjørnestøl fra NNN Ung, Ernæringsprofessor og forfatter Birger Svihus og ernæringsfysiolog og forfatter Camilla Andersen.

GOD STEMNING: Det handlet om felles interesse for matglede under NNN og NHO Mat og Drikkes arrangement på Arendalsuka, (fv) Håkon Mageli, Orkla, nestleder i Bondelaget Bjørn Gimming, Tone Bjørnestøl fra NNN Ung, Ernæringsprofessor og forfatter Birger Svihus og ernæringsfysiolog og forfatter Camilla Andersen.

Line Scheistrøen

Handler om tillit

Tone Bjørnestøl fortalte en lignende historie; om hvordan moren, som har jobbet på Tine Meieriet Kristiansand i over 30 år, skaffet datteren sommerjobb.

– Det var for over 10 år tilbake – og siden har jeg blitt, sa Bjørnestøl.

– Jeg gleder meg over å være del av den industrien som bidrar til at folk får trygg og sikker mat. At folk har tillit til norsk mat, bidrar til det som er dagens tema – matglede, mente Bjørnestøl.

– Matglede er så mye; blant annet at jeg kan gi barna mine mat som er sunn og naturlig og som vi vet hvor kommer fra og hva den inneholder. Matglede er viktig, uansett om du er 10, 20 eller 50 år. Det er viktig å ta vare på den norske matindustrien slik at den gir gode minner i hverdagen, sa Bjørnestøl.

Lagesen pekte på at det er viktig at matindustriens eiere ikke blir for opptatt av neste års budsjett og hvordan tjene mer penger.

– Når Tone og jeg blir gammel skal vi kunne se tilbake og være stolt over de valgene vi har gjort, og at vi fortsatt har den beste, reneste og tryggeste maten i verden, sa Lagesen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse