JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nortura vil ut av slakteriavtale

Nortura vil ikke lenger bygge felles slakteri på Røra i Trøndelag sammen med Ytterøykylling. Det rammer flere kyllingbønder.
Norturas kyllingslakteri på Elverum ble besluttet lagt ned for å satse på et nytt slakteri i Trøndelag. Nå endrer Nortura kurs.

Norturas kyllingslakteri på Elverum ble besluttet lagt ned for å satse på et nytt slakteri i Trøndelag. Nå endrer Nortura kurs.

Martin Guttormsen Slørdal

– Vi forstår at beslutningen er vanskelig for de som blir berørt, men den er dessverre helt nødvendig for at Nortura fortsatt skal være konkurransedyktige, sier konsernsjef Anne Marit Panengstuen i Nortura.

Årsaken er en kraftig sentralisering i næringen, ifølge selskapet, som heller vil prioritere anleggene på Østlandet og Rogaland.

– Dette er en forferdelig vanskelig beslutning for samvirket, sier styreleder Trine Hasvang Vaag, som selv er fra Snåsa i Trøndelag.

– Vi har forsøkt å opprettholde geografisk spredt kyllingproduksjon siden dereguleringen i 2007, men nå går det ikke lenger. Politiske vedtak får konsekvenser for næringer og folk. Nortura gir opp nasjonal produksjon av kylling og er tvunget til å gjøre som våre konkurrenter, sentralisere produksjonen, sier styrelederen i en pressmelding.

Hun sier at de ønsker å hjelpe bøndene i Trøndelag som nå rammes. Nortura skal starte et omstillingsprogram for bøndene som varer ut 2026, for å sikre at de ivaretas på best mulig måte.

Bøndene skal også kompenseres for tap.

– Nortura vil gå i dialog med hver enkelt kyllingprodusent og så langt som mulig legge til rette for gode løsninger tilpasset den enkeltes behov, sier Vaag.

Ytterøykylling ønsker å gå videre med planene om et slakteri på Røra, og Nortura vil legge til rette for at produsenter som ønsker å bytte slakteri til Ytterøykylling, kan gjøre det.

Det at Nortura ønsker å trekke seg fra prosjektet i Trøndelaget, får ingen betydning for beslutningen om å legge ned kyllingslakteriet i Elverum.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse