JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SAS anklager pilotene for ulovlige aksjoner

Nå truer selskapet med å holde dem økonomisk ansvarlig etter at 30 flyginger ble kansellert i helgen.
SAS-ledelsen beskylder pilotene for sykemeldingsaksjoner.

SAS-ledelsen beskylder pilotene for sykemeldingsaksjoner.

Tormod Ytrehus

pernille.dalgaard@ntb.no

Anklagene fra SAS kommer etter at 30 flyginger ble kansellert som følge av en kombinasjon av tekniske problemer og sykdom blant crew i helgen.

– Vi kjenner ikke til at det har vært en aksjon overhodet. Vi har bedt SAS redegjøre for hva som er rotårsaken til helgens kanselleringer, sier Roger Klokset i Norske SAS-flygeres forening (NSF) til Aftenposten.

Foreningen har sammen med SAS Norge Flygerforening (SNF) sendt ut en e-post til sine medlemmer, hvor beskyldningene fra selskapets ledelse fremgår.

I e-posten til sine medlemmer skriver pilotforeningene at SAS har varslet om at de vil holde foreningene og enkeltmedlemmer økonomisk erstatningsansvarlig for tap som selskapet påføres som følge av kanselleringer.

Pilotforeningene skriver ifølge avisen til sine medlemmer at pilotene er beskyldt av SAS-ledelsen for sykemeldingsaksjoner.

Motivasjonen skal ifølge SAS være å ramme trafikken, som en demonstrasjon mot at SAS-pilotenes tariffavtale er dårligere enn hva konkurrerende flyselskaper fikk i sine lønnsoppgjør.

Knut Morten Johansen, som er direktør for samfunnskontakt i SAS, vil ikke gå i detaljer om et mulig erstatningskrav, men bekrefter at det eksisterer et brev som krever at «pilotene stanser det vi mener er en ulovlig og tariffstridig aksjon».

Warning
Annonse
Annonse