JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL-landsmøtet 2022

Barsok ønsker å fortsette som NTL-leder

Kjersti Barsok stiller seg til disposisjon for fire nye år som forbundsleder i Norsk Tjenestemannslag. Det ligger an til kamp om hovedkasserervervet.
KLAR: Forbundsleder Kjersti Barsok er klar dersom landsmøtet ønsker henne som leder for fire nye år.

KLAR: Forbundsleder Kjersti Barsok er klar dersom landsmøtet ønsker henne som leder for fire nye år.

Ole Palmstrøm

anders@lomedia.no

På landsmøtet til NTL i november, skal de sentrale tillitsvalgte velges for en ny periode. Kjersti Barsok har ledet forbundet i fire år nå og ønsker å fortsette i vervet.

– Jeg har sagt til den forberedende valgkomiteen at jeg stiller meg til disposisjon for en periode til dersom landsmøtet ønsker det. Nå skal den forberedende valgkomiteen jobbe og deretter landsmøtets valgkomité. Dersom det ender med at landsmøtet gir meg tillit for fire nye år, så er jeg klar, sier Barsok.

Full støtte fra landsforeningen

Barsok blir også formelt foreslått til ledervervet fra landsforeningen hun kommer fra, NTL Sentralforvaltningen.

– Det er et enstemmig styre som fremmer Kjersti Barsok som leder. Hun har gjort en veldig god jobb i perioden og har profilert NTL på en god måte i saker som er viktige for oss, sier leder Bjørn Halvorsen i landsforeningen.

Han tror trykket i klima- og miljøspørsmål er eksempel på en sak der forbundet tiltrekker seg nye medlemmer.

– Vi får stadig vekk flere unge medlemmer, og også fra en del av de frivillige organisasjonene, sier Halvorsen.

Han har inntrykk av at man rundt i organisasjonen er fornøyd med jobben Barsok har gjort.

Flere på valg

1. nestleder Fredrik Oftebro ønsker også å fortsette:

– Jeg har sagt til valgkomiteen at jeg er interessert i å stille meg til disposisjon for forbundet. Samtidig har jeg pekt på at vi har en ordning med særaldersgrenser for organisasjonstillitsvalgte på 63 år. Jeg fyller 63 om halvannet år, og er i utgangspunktet innstilt på å forholde meg til særaldersgrensen, sier han.

Oftebro viser til at særaldersgrenser er et viktig tema for forbundet, og han synes ikke det å stå i vervet til han er 66 år, er helt i tråd med dette.

– Så det har jeg stilt åpent overfor valgkomiteen, og så blir det noe landsmøtet må ta stilling til, sier han.

Situasjonen var den samme på landsmøtet for fire år siden, da leder og hovedkasserer var i nærheten av særaldersgrensen. Løsningen den gang ble at landsmøtet valgte dem som rådgivere fram til grensen var nådd, og så valgte ny leder og hovedkasserer.

Dalen klar for nye kamper

2. nestleder Ellen Dalen ønsker også å fortsette. Hun har nå vært nestleder i fire år og kom fra vervet som leder i NTL Universitetet i Oslo.

– Jeg stiller meg til disposisjon fordi jeg er veldig motivert til å fortsette kampen mot individualiseringen, ikke minst i inntektsfordelingen.

Hun er klar på at det er mange kamper som må tas i tiden framover.

– NTLs løsning for bedre lønns- og arbeidsvilkår er å styrke kollektive rettigheter, men vi blir utfordret. Det blir vi også i vårt krav om at markedsstyringen skal erstattes av tillit, selv om vårt årelange arbeid endelig har fått politisk gjennomslag. Skal vi få gjennomført konkrete tiltak, krever det fortsatt jobbing. Den jobben vil jeg gjerne gjøre, sier Dalen.

Flere om beinet

Når det gjelder det siste vervet i ledelsen, hovedkasserer, er det flere som har meldt sitt kandidatur. På landsmøtet i 2018 ble Carl Marius Michelsen valgt til hovedkasserer. Siden våren 2021 har Bente N. Holt vært midlertidig hovedkasserer for Michelsen. Begge bekrefter at de ønsker å fortsette.

– Det helt korte svaret er ja. Jeg stiller som kandidat til hovedkasserervervet på landsmøtet og håper veldig på gjenvalg, sier Holt.

Michelsen synes det er bra at flere vil bidra:

– I slutten av august uttalte jeg til NTL-magasinet at; Jeg tar gjenvalg ja, så får jo tiden vise hvilken posisjon som blir mest aktuell. Selv om jeg nå ikke er den eneste kandidaten til hovedkasserervervet, står den uttalelsen seg. Det er bra for NTLs demokrati og utvikling at det finnes flere kandidater til de ulike vervene, sier han.

NTL NAV har også lansert sin leder, Elisabeth Steen, til dette vervet.

– Jeg mener at jeg har mye å bidra med i et verv som hovedkasserer og er veldig motivert for oppgaven. Jeg har omfattende ledererfaring, både fra NTL, politikk og organisasjonsarbeid. Både erfaring med å lede andre tillitsvalgte og få organisasjonen til å trekke i samme retning, sier hun.

Det er en forberedende valgkomité som kartlegger kandidater i forkant av landsmøtet, før det settes ned en valgkomité på landsmøtet som skal presentere det endelige forslaget til landsmøtet.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse