JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn:

Eric Berget (33) er LO Stats nye distriktssekretær

Eric Berget blir LO Stats mann i Trøndelag og Møre og Romsdal.
NYVALGT: Eric Berget (33) er valgt som ny distriktssekretær for LO Stat i Trøndelag og Møre og Romsdal.

NYVALGT: Eric Berget (33) er valgt som ny distriktssekretær for LO Stat i Trøndelag og Møre og Romsdal.

Nina Hanssen

anders@lomedia.no

Styret i LO Stat valgte tirsdag Eric Berget (33) til ny distriktssekretær i Trøndelag og Møre og Romsdal. Han overtar etter Lars Børseth.

Berget har vært tillitsvalgt i Norsk Jernbaneforbund, og jobber som produksjonsleder i Spordrift. Planen er å starte i det nye vervet i januar, og Berget gleder seg veldig:

– Jeg har fått lov til å fungere som distriktssekretær en måneds tid for noen år siden, og det ga utrolig mersmak, sier han.

Aktuelt: Liv Tørres (60) blir ny leder av LOs internasjonale avdeling

Skal møte folk

Berget ser fram til å jobbe opp mot LO Stats medlemsforbund lokalt.

– Det er veldig spennende å få innblikk i hva alle forbundene driver med lokalt, og få bistå der det trengs. Trøndelag og Møre og Romsdal er stort, med mange statlige arbeidsplasser, og jeg ser fram til å bidra for medlemmene her, sier han.

Å overta etter Børseth beskriver han som å «hoppe etter Wirkola».

– Lars er en utrolig person, som er åpen, raus og lett å komme i kontakt med. Jeg vil prøve å være det også. Jeg er glad i å treffe folk, så det å komme seg ut og møte folk er noe jeg vil prioritere, sier han.

Berget har også tro på at nye digitale arbeidsmåter er et felt han som distriktssekretær kan satse på, for eksempel for å gi flere muligheten til å delta på kurs.

Aktuelt: Richard Storevik er ny leder i Fellesforbundets største fagforening

Fra jernbanen

Berget har rundt 12 år bak seg i jernbanen. Han ble ansatt som energimontør, og ble etter hvert kontaktledningsmontør i Jernbaneverket. Senere har arbeidsgiver blitt både Bane Nor og til slutt Spordrift, der han nå er produksjonsleder.

Det betyr også personalansvar for mange av NJF-medlemmene der, så i vår gav han seg som tillitsvalgt.

– Selv om det var veldig lett å sette opp turnuser siden jeg satt på begge sider, humrer han.

Berget har også vært hovedverneombud i området, og har sittet i LO Stats fylkesutvalg.

LO Stat-leder Egil André Aas er godt fornøyd med å ha Berget på plass:

– Vi er fornøyd med å få på plass en distriktssekretær som kjenner både LO Stat og distriktet godt. Vi har mange utfordringer i årene som kommer. Og våre distriktssekretærer er nøkkelpersoner for LO Stat lokalt. Vi ønsker Eric velkommen fra nyttår, sier Aas på egne hjemmesider.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse