NTL styrker arbeidet med unge
Til våren skal NTL Ung utvides til tre heltidsstillinger. Den nye skal jobbe for å verve flere studenter.
ØKER: NTL Ung-leder Martin Kvalvik og studentobservatør Hedvig Kiil Bøhmer er godt fornøyde med at NTL styrker NTL Ung med ett frikjøp til fra neste vår.
Anders Hauge-Eltvik
Saken oppsummert
anders@lomedia.no
NTL Ung har lenge ønsket å utvide apparatet sitt fra dagens to frikjøpte personer på heltid, til tre. I NTLs landsstyremøte torsdag ble dette banket igjennom etter en kort debatt.
Fornøyde unge
Leder Martin Kvalvik i NTL Ung og studentobservatør Hedvig Kiil Bøhmer er fornøyd med vedtaket, som er en toårig prøveordning.
– Dette tror vi er et viktig strategisk valg for NTL, sier Kvalvik, og får støtte fra Kiil Bøhmer.
– Ute på studiestedene er Akademikerne-forbundene en stor trussel for NTL. De er veldig på med arrangementer og verver mye. Derfor er det veldig viktig med frikjøp, for å være mer ute, mer til stede og verve flere, sier hun.
Selv var Kiil Bøhmer opprinnelig organisert i HK fra en tidligere jobb, og ble med i NTL etter å ha blitt invitert til NTL Ung-konferansen.
– Hadde det ikke vært for NTL Ung, hadde ikke NTL blitt et naturlig sted for meg, sier studenten ved Universitetet i Bergen.
Bred støtte til satsingen
I forbundsstyret var alle for å prioritere ett ekstra frikjøp, mot nestleder Ellen Dalens stemme. I debatten redegjorde forbundsleder Kjersti Barsok for hvorfor hun mener dette er riktig.
– Å verve bra i NTL Ung-alder er viktig for hele vår organisasjon, og noe vi er avhengige av for å fortsette å være en sterk og solid fagforening, sier forbundslederen.
Barsok er veldig godt fornøyd med resultatene NTL Ung har fått etter at det ble opprettet. Hun viser blant annet til at det er i de yngste årskullene NTL nå rekrutterer best, og at mange organisasjonsledd har fått i gang et godt arbeid med unge – med god hjelp fra NTL Ung.
Hun håper at en ny, nasjonal studentsekretær skal gi resultater ute på studiestedene.
– Å verve studenter er avgjørende for de tillitsvalgte og medlemmene ute på arbeidsplassene der disse studentene skal begynne å jobbe. Vi ser at mange nye kommer ferdigorganiserte eller feilorganiserte etter studiene, sier Barsok.
Dilemma om ressursbruken
I debatten forklarte også nestleder Ellen Dalen hvorfor hun gikk i mot det ekstra frikjøpet.
– Jeg er veldig glad for arbeidet NTL Ung gjør, og de to frikjøpene vi har sentralt, og de fire deltidssekretærene ute på studiestedene. Når jeg likevel er i mot utvidelsen, er det fordi jeg mener vi skal vurdere all styrking av NTL sentralt opp mot behovet for å bruke ressurser ute på arbeidsplassene og studiestedene, sier hun.
Dalen peker på at målet må være at de unge medlemmene engasjerer seg i organisasjonsleddenes aktivitet, slik at de unges perspektiver blir integrert i den ordinære virksomheten.
I avstemmingen ble det vedtatt, mot tre stemmer, å innføre et ekstra frikjøp for NTL Ung i et toårig prøveprosjekt. Personen som skal fylle vervet skal velges på Ung-konferansen til våre, og leder Martin Kvalvik sier det bare er å sende forslag på kandidater til valgkomiteen.

Dette er en sak fra
Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Nå: 0 stillingsannonser