JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

NTL Ung trenger ny leder – Kvalvik går av i mars

Martin Kvalvik går i mars av som leder for NTL Ung. Nå trengs det kandidater til å ta over.
Martin Kvalvik gir seg som leder i NTL Ung i mars.

Martin Kvalvik gir seg som leder i NTL Ung i mars.

Katharina Dale Håkonsen

anders@lomedia.no

Når NTL Ung-konferansen avholdes i mars, blir én av oppgavene å velge ny leder for NTL Ung. Martin Kvalvik går av etter å ha vært leder i tre perioder. Årsaken er at 34-åringen har blitt «for gammel». NTL Ung-alder defineres nemlig som ut det året man fyller 35.

– Fristen for å melde inn kandidater er 1. februar, så det er bare å sende mail til ntlungvalg@gmail.com, så kommer forslagene fram til valgkomiteen, sier Kvalvik.

Det er altså NTL-medlemmer født i 1989 eller seinere som kan velges til verv. Og Kvalvik peker på at både arbeidstakere og studenter kan velges. Han tror også at organisasjonsleddene i NTL sender inn forslag fra sine medlemsmasser.

Flere verv

I tillegg til det ledige ledervervet, er det et nytt verv som skal besettes på NTL Ung-konferansen: Nasjonal studentsekretær. Dette er et nyopprettet verv som NTLs landsstyre gikk for i høst.

– Dette er et gjennomslag jeg er veldig stolt av og som gjør at det blir tre sentralt 100 prosent frikjøpte i NTL Ung, påpeker Kvalvik.

Denne nasjonale studentsekretæren skal følge opp de fire studentsekretærene i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø, som har 30-prosentstillinger på studiestedene.

– I tillegg kan den nasjonale sekretæren utvide aktiviteten og være mer til stede på studiestedene der vi ikke har faste studentsekretærer, sier Kvalvik.

Spesiell periode

Selv har Kvalvik jobben sin i Nav, og skal i utgangspunktet tilbake til denne. Men han legger ikke skjul på at han har lyst til å fortsette som tillitsvalgt i en eller annen form.

Han ble valgt til leder i NTL Ung i 2020, på konferansen som ble utsatt noen måneder på grunn av pandemiens utbrudd. Tida som fulgte ble litt annerledes enn han hadde sett for seg.

– Starten ble veldig påvirket av covid, men det løste vi ganske greit egentlig ved å utvikle webinarer blant annet, sier han.

Kvalvik synes likevel det har vært tre gode år for ung-satsingen til NTL.

– Vi har hatt medlemsvekst i hele perioden, men den var veldig stor i 2022. Vi har gått fra 6500 til 7300 unge medlemmer i 2022, og i forbundet generelt er økningen størst blant unge medlemmer.

Må fortsette å øke

Men selv om det har vært medlemsvekst, er Kvalvik tydelig på at det må verves minst like mange framover.

– Selv om det ble vervet veldig mange nye medlemmer i 2022, klarer forbundet likevel bare å akkurat opprettholde andelen yrkesaktive medlemmer. Siden veldig mange går av med pensjon, øker ikke andelen yrkesaktive selv om vi hadde et enormt antall nyinnmeldte i fjor, konstaterer han.

Han mener verving av studenter er spesielt viktig.

– Flesteparten av de som får jobb i våre virksomheter har høy utdannelse, og de fleste organiseres mens de er studenter. Så vi må kjøre på og intensivere arbeidet der, sier han.

For å nå unge medlemmer tror Kvalvik det er viktig at NTL Ung og forbundet selv markerer seg på saker som er viktige for de unge.

– Jeg er fornøyd med den politiske synligheten NTL Ung har hatt, for eksempel på klimafeltet. Også internt i LO, som på kongressen og kompromisset vi var med på å få igjennom der. Det tror jeg er avgjørende for å nå de medlemmene vi vil nå. Det er viktig for NTL og NTL Ung at det arbeidet fortsetter, sier han.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse