JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NTL-nestlederen forventer rekordhøy deltakelse i uravstemningen

NTL gir seg ikke i kampen om likelydende tariffavtaler i staten.
SPENNING: NTL-nestleder Ellen Dalen spår rekordhøy valgdeltagelse fra NTLs medlemmer i uravstemningen.

SPENNING: NTL-nestleder Ellen Dalen spår rekordhøy valgdeltagelse fra NTLs medlemmer i uravstemningen.

Ole Palmstrøm

guro@lomedia.no

NTLs landsstyre er ikke fornøyde med resultatet etter LO Stats besøk hos Riksmekleren og støtter oppfordringen om å stemme nei ved uravstemningen.

Ved midnatt går stemmefristen ut, og om en uke kommer resultatet.

Det viktigste for NTL inn i statsoppgjøret var at alle statsansatte skulle inn på en avtale som sikret alle ansatte en lønnsutvikling.

Det skjedde ikke, konstaterer NTL. Men målet er uendret.

Ikke for enhver pris

– Når LO-lederen sier at vårt viktigste krav var fire likelydende avtaler, så stemmer ikke det. Viktigheten av de kollektive reguleringene var også LO Stat sitt krav, helt i tråd med LOs tariffuttalelse. Ingen har gått inn i disse forhandlingene og sagt at vi skal la Akademikerne sette premissene for inntektsutviklingen i fremtiden, sier Ellen Dalen.

Hun er nestleder i NTL, og mener at avtalen LO Stat skrev under legger til rette for mer bruk av lokale forhandlinger, noe NTL jobber imot.

Derfor håper hun at det blir streik når resultatet fra uravstemningen blir kjent torsdag 20. juni. Hun forventer rekordhøy valgdeltakelse fra NTLs medlemmer i denne uravstemningen.

Blir det ja, har LO Stat en lik avtale som YS stat.

Om Akademikerne og Unio får fortsette med egne avtaler eller må godta statens tilbud om like avtaler blir ikke avgjort før Rikslønnsnemndas behandling i høst.

Ser til toppen

Kjetil Mathisen i NTL Brønnøysundregistrene har likevel ikke mistet håpet om å få like avtaler.

– Jeg tror at det eneste måten vi skal komme ut av dette uføret, er en politisk beslutning: At i staten så er det én felles lønnsmasse. Punktum.

Derfor oppfordrer han NTL om å jobbe mot politikerne for å oppnå målet.

Det rår ingen tvil om at han også håper at resultatet for uravstemningen blir et rungende nei til avtalen som er forelagt.

– Mer uoversiktlig enn noen gang

Situasjonen før uravstemningen virker for flere uoversiktlig. Resultatet kan føre til mange ulike utfall. Ingen vet hva som vil skje, verken om flertallet stemmer ja eller nei.

NTLs landsstyre står støtt i oppfordringen, selv om de også har forståelse for at noen vil stemme for avtalen som ble landet hos Riksmekleren.

Landsstyremedlem Marit Martinsen Dahle fra NTL Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet tror det handler om usikkerhet.

– Jeg tror mange det sånn at et ja til avtalen LO Stat signerte på kan øke sjansene for at vi kommer tilbake til en felles avtale, selv om den blir på Akademikernes premisser. Noen kan nok tenke at det å bedre enn å stå alene, sier hun.

Martinsen Dahle hadde før meklingen tro på en løsning på den vanskelige situasjonen med to ulike avtaler.

– Det skjedde ikke. Nå er det mer uoversiktlig enn noen gang.

USIKKERHET: NTL-hovedtilitsvalgt Marit Marthinsen Dale ved Universitetet i Tromsø mener tariffsituasjonen i staten er mer uoversiktelig enn noen gang.

USIKKERHET: NTL-hovedtilitsvalgt Marit Marthinsen Dale ved Universitetet i Tromsø mener tariffsituasjonen i staten er mer uoversiktelig enn noen gang.

Ole Palmstrøm

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse