JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny runde om direktorat

Nedleggingen av kontorer i Direktoratet for økonomistyring blir utsatt. NTL håper det fører til politisk styring av distriktsarbeidsplassene.
UTSETTELSE: Regjeringa skal komme med en egen sak til Stortinget om kontorstrukturen i Direktoratet for økonomistyring.

UTSETTELSE: Regjeringa skal komme med en egen sak til Stortinget om kontorstrukturen i Direktoratet for økonomistyring.

Ylva Seiff Berge

Anders.Hauge.Eltvik@lomedia.no

I regjeringens tilleggsproposisjon til statsbudsjettet fikk Direktoratet for økonomistyring (DFØ) fullmakt til å legge ned fem av sine kontorer, og samle lønns- og regnskapstjenestene i Stavanger og Trondheim. 139 ansatte var berørt, og måtte ha flyttet etter for å beholde jobbene sine.

Nå har det kommet fram at saken er trukket fra statsbudsjettet og skal få ny behandling. Hamar Arbeiderblad skriver at møter i Høyres stortingsgruppe gjorde at hele saken blir utsatt.

Mer tid

2. nestleder Erling Broen i NTL Skatt har jobbet mye med denne saken, og er fornøyd med at de nå får mer tid.

– Dette fører i alle fall med seg at saken kan bli bedre belyst. Jeg mener at når en sak har blitt kjørt så fort, så er det et demokratisk problem. Dette gir muligheten for at de som bør bestemme hvor statlige arbeidsplasser skal være lokalisert, får en mulighet til å vurdere spørsmålet, sier Broen.

Han mener da politikerne:

– Med den farten det lå an til å bli bestemt på, var det virksomhetsledelsen i DFØ og noen i embetsverket i Finansdepartementet som avgjorde lokalisering av statlige arbeidsplasser. Jeg synes slikt skal avgjøres av politikere som kan holdes ansvarlige gjennom valg, sier Broen.

Effektivisere

Broen håper nå det blir en grundig utredning, og at engasjementet fra politikerne kommer.

– Jeg forventer at politikerne engasjerer seg i spørsmålet om hvor statlige arbeidsplasser skal være lokalisert i Norge. Jeg spør meg om det var et signal fra regjeringen, at noe av det første den gjorde var å kjøre en slik sak i en tilleggsproposisjon, sier Broen.

Nå håper han utsettelsen kan berge kontorstedene.

– Jeg håper at det kommer en annen konklusjon, og at man ser at man kan effektivisere uten å endre kontorstrukturen. Den muligheten finnes, og man trenger ikke legge ned arbeidsplasser i distrikta for å få til effektivisering, sier Broen.

Det har ikke lyktes NTL-magasinet å få fatt i parlamentarisk leder Trond Helleland (H) eller Gunnar Gundersen (H) onsdag.

Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse