JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rødt-lederen vil ta tilbake kontrollen over kraften og tette hull i velferden

– Vi har mange felles kampsaker og jeg lover at vi skal kjempe imot privatisering, ta tilbake krafta og kjempe for en fortsatt sterk stat, sa Bjørnar Moxnes på NTLs landsmøte tirsdag.
HILSTE: Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener hans parti og NTL har mange felles kampsaker.

HILSTE: Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener hans parti og NTL har mange felles kampsaker.

Morten Hansen

nina.hanssen@lomedia.no

Moxnes har siden 2012 vært leder for partiet Rødt. Ved siste stortingsvalg fikk partiet flere inn på Stortinget, som partilederen mener har endret den politiske retningen i landet.

Rydningsdugnad etter Erna

– For ett år siden ble vi kvitt Høyreregjeringen men det er mye å rydde opp i. Da forventer vi mye mer av dagens regjering. Det må vi slutt på at forskjellene øker, sa han og viste til undersøkelsen som bladet Kapital nylig som viste at det er langt flere milliardærer i Norge nå enn noensinne.

– Samtidig som vi ser at private barnehageeiere, laksebaroner og kjøpmenn tjener mer enn noen gang, så sliter nå 400.000 husholdninger mer og så mange som 12 prosent barn lever i fattigdom. Dette er ikke bra, sa han.

Moxnes er heller ikke fornøyd med at barnetrygden i realiteten blir mindre og at regjeringen kuttet i arbeidsledighetstrygden.

Heating or Eating i Norge

– I England og andre steder snakkes det nå om at de aller fattigste må velge mellom «heating or eating». Med den pågående strømkrisen og de høye utgiftene er jeg skremt over at vi også er på vei i en sånn retning i Norge. En rødgrønn regjering kan mye bedre enn dette, sa han med henvisninger til de pågående budsjettforhandlingene.

Ta kontroll på krafta

Moxnes mener det er på tide å ta tilbake kontrollen på de høye strømprisene i Norge og innføre makspris og få kontrollen på eksporten av kraften.

– I tillegg må vi styrke velferden og da må også tannhelse skal bli en del av velferden.

– Vi må tette hullene i velferdssamfunnet og her er det grunn til optimisme, sa han.

Han er glad for at Rødt ble hørt da de krevde profittfri velferd og at regjeringen nå ønsker å sikre at velferden er i egen regi.

– NTL og Rødt har mange felles kampsaker og vi vil også legge inn mer ressurser til Arbeidstilsynet i vårt alternative budsjett. Vi skal også fortsette å være en pådriver for å stanse all privatisering og styrke offentlig sektor, lovet Bjørnar Moxnes. 

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse