JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bill Gates: Folk som meg bør betale mye mer i skatt

Bill Gates sier han har betalt over 10 milliarder dollar i skatt i løpet av sitt liv, men mener milliardærer som ham bør betale «betydelig mer».
Bill Gates under et av sine norgesbesøk.

Bill Gates under et av sine norgesbesøk.

Terje Pedersen, ANB

Microsoft-grunnleggeren, som er verdens nest rikeste mann etter Amazon-grunnlegger Jeff Bezos, er kritisk til de nye skattekuttene som Kongressen nylig vedtok.

– Jeg har betalt mer skatt enn de fleste, over 10 milliarder dollar. Men myndighetene bør kreve mye mer i skatt fra folk som meg, sier Gates i et intervju med CNN.

Gates mener skattereformen favoriserer de rikeste til tross for at Republikanerne hevder den vil hjelpe middel- og arbeiderklassen.

– Folk som er velstående har en tendens til å få langt flere goder enn middelklassen og de som er fattige. Dermed går det imot den generelle trenden som vi helst ønsker å se, nemlig at sikkerhetsnettet blir sterkere og at de på toppen betaler mest i skatt, sier Gates.

(©NTB)

Dette er lønna i over 300 yrker

17 historier om ulikhet i Norge

Annonse
Annonse