JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norsk Sykepleierforbund:

Det blir kamp om ledervervene i Sykepleierforbundet

Fire har meldt seg på kampen om toppledervervet allerede før dagens forbundsleder har varslet om hun tar gjenvalg eller ikke.
Om Eli Gunhild By vil fortsette som elder i Norsk Sykepeleirforbund, får hun sterk konkurranse.

Om Eli Gunhild By vil fortsette som elder i Norsk Sykepeleirforbund, får hun sterk konkurranse.

Leif Martin Kirknes

helge@lomedia.no

Norsk Sykepleierforbund har landsmøte på Gardermoen 4. til 8. november. Forbundet har landsmøte hvert fjerde år. Eli Gunhild By har vært leder i Norsk Sykepleierforbund i åtte år, det vil si to landsmøteperioder. I løpet av et par uker må hun gi beskjed til valgkomiteen om hun stiller til gjenvalg eller ikke.

Stiller hun til gjenvalg, noe som ikke er usannsynlig, får hun imidlertid kamp.

– Jeg skal bestemme meg før fristen, som er 4. september. Jeg skal gjøre mine vurderinger og komme fram til en konklusjon, sier Eli Gunhild By til FriFagbevegelse.

p

Lederkandidatene

Dagens nestleder, Solveig Kopperstad Bratseth fra Sør-Trøndelag, har meldt seg på i kampen om ledervervet. Hun har samtidig signalisert at hun ikke er aktuell for gjenvalg til nestledervervet, om hun taper kampen om toppjobben. I tillegg til å være nestleder i NSF, er hun nestleder i Unio.

Kopperstad Bratseth har vært nestleder i begge periodene til By, som har forståelse for at Bratseth ikke vil gå på en tredje periode som nummer to i systemet.

– Jeg tolker det som at hun har lyst til å få en annen posisjon. Jeg og Solveig har alltid hatt et veldig godt samarbeid, sier By.

Men det stopper ikke der: Lill Sverresdatter Larsen fra Tromsø sitter i forbundsstyret i dag. Også hun har meldt seg på i kampen om ledervervet.

Det samme har fylkesleder i Oslo, Line Orlund, gjort. Den hittil fjerde lederkandidaten er Liv Heidi Brattås Remo, som kommer fra Buskerud.

Nestlederkandidatene

Norsk Sykepleierforbund har to nestledere: nestleder og andre nestleder.

Det er også fire kandidater til nestledervervene. I tillegg til Remo, er det Torbjørn Solberg fra Trøndelag, Kai Øyvind Brenden fra Akershus og Silje Naustvik fra Hedmark.

Norsk Sykepleierforbund har en tradisjon for å ha mange kandidater til toppledervervene. Eli Gunhild By synes det er kjempebra.

– Det er bare et tegn på at vi er en aktiv og tydelig organisasjon for medlemmene våre. Det er nok litt annerledes i mange andre organisasjoner mener Eli Gunhild By.

p

Selv var hun fylkesleder i Oslo da hun ble valgt som forbundsleder. Før det jobbet hun som sykepleier på Radiumhospitalet i Oslo.

På landsmøtet for fire år siden var verken første nestleder, Solveig Kopperstad Bratseth eller andre nestleder, Karen Bjøro, innstilt av valgkomiteen. Men begge ble valgt av landsmøtet.

Annonse
Annonse