Hoteller, restauranter, kantiner, reiseliv:
Hotellansatte mekler på overtid. 800 kan gå ut i streik
Meklinga fortsetter lørdag morgen ti timer på overtid mellom Fellesforbundet, Parat og NHO Reiseliv.
Forhandlingsleder og forbundssekretær Clas Delp i Fellesforbundet og forhandlingsleder og direktør for arbeidslivspolitikk, Magne Kristensen, i NHO Reiseliv. Bildet ble tatt da de møttes i NHOs lokaler i Oslo for å utveksle krav i årets tariffoppgjør.
Håvard Sæbø
tormod@lomedia.no
Partene er enige om å fortsette den tvungne meklinga på overtid i årets lønnsoppgjør for dem som jobber innenfor overnatting, servering og catering.
Det meldte Fellesforbundet og NHO Reiseliv like etter fristen midnatt natt til lørdag.
Sjekk lista: På disse hotellene kan det bli streik
Hotellstreik
Møt på jobb som vanlig, er meldinga fra Fellesforbundet. Dersom partene ikke blir enige hos Riksmekleren, kommer over 800 hotellansatte til å legge ned arbeidet.
774 medlemmer på 36 hoteller kan gå ut i streik i Kristiansand, Stavanger, Bergen og Tromsø. I tillegg kan Parat ta ut 41 medlemmer på to hotell i Oslo.
Ekstrahjelper
Fellesforbundet har i forhandlingene løfta fram kravet om å rydde opp i bruken av ekstrahjelper i bransjen. Dette er ansatte som ikke har stillingsprosent og tilkalles etter behov.
Et annet krav er at bedriftene ikke kan forskjellsbehandle ansatte når det gjelder forskuttering av sykepenger. Forbundet krever også fast månedslønn ut fra stillingsprosent, ikke timelønn slik mange får i dag.
Oversikt: Her er krava i lønnsoppgjøret for hotell og restaurant
Forsiktig start
Fellesforbundet har over 7.500 medlemmer i bransjen, men har valgt å gjøre et begrensa uttak siden det er en vanskelig situasjon i bransjen.
– Dersom vi ikke kommer til løsning og det blir konflikt, vil selvfølgelig uttaket bli trappa opp betydelig, sa forhandlingsleder Clas Delp før meklinga.