JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Innsatt funnet død i Bergen fengsel: – Alle på avdelingen er preget av dødsfallet, sier tillitsvalgt

Ansatte og innsatte i Bergen fengsel er sterkt preget etter at en innsatt ble funnet død fredag. – Denne tragiske hendelsen har gått inn på oss, sier tillitsvalgt Haakon Mjelde.
INTET VARSEL: – Vi kjente den innsatte godt og så intet forvarsel om at dette skulle skje, sier tillitsvalgt Haakon Mjelde.

INTET VARSEL: – Vi kjente den innsatte godt og så intet forvarsel om at dette skulle skje, sier tillitsvalgt Haakon Mjelde.

Eivind Senneset

katharina.dale.hakonsen@lomedia.no

– Han er en straffedømt alle, både ansatte og innsatte, har lært å kjenne. Denne tragiske hendelsen har gått inn på oss, sier Haakon Mjelde, fengselsbetjent og leder av Bergen fengselsfunksjonærers forening.

– Hendelsen har satt sitt preg på avdelingen hvor vi har et åpent og fint miljø, sier tillitsvalgt.

Sonet på en avdeling med lite innlåsing

Vest politidistrikt fikk beskjed om et mistenkelig dødsfall fredag klokka 10.30, ifølge Bergensavisen (BA). Politiet vil ikke si hvor hendelsen fant sted, men bekrefter at det ikke var på en celle.

Bergen fengsel får kritikk for å ha satt psykisk utviklingshemmet mann i isolasjon

Den avdøde mannen sonet på en avdeling hvor innsatte har mer bevegelsesfrihet enn på andre avdelinger. De kan oppholde seg på fellesarealer som kjøkken, stue og treningsrom. På hverdagene er celledørene åpne fra klokka 07.15 til klokka 20.15. I helgene låses dørene opp litt senere, klokka 09.15.

– Store deler av dagen kan innsatte også gå utenfor fengselsbygget. Dette er en avdeling som skiller seg fra de andre ved fengselet hvor det er mye mer innlåsing, sier Mjelde.

På avdelingen bor det innsatte som soner alle typer dommer.

Blir tatt hånd om

Ansatte kjente den avdøde godt.

– Alle på avdelingen er preget av dødsfallet. Dette er en innsatt som har vært i Bergen fengsel i mange år og som vi har hatt et tett samarbeid med, sier Mjelde.

– Vi kjente den innsatte godt og så intet forvarsel om at dette skulle skje.

ph

Like etter hendelsen arrangerte fengselet en minnestund for innsatte og ansatte.

– Vi har rutiner og et apparat som settes i sving når slike ting skjer. Vedkommende som fant ham får også tilbud om debrifing.

Ifølge Mjelde peker alt i retning av at det var et selvmord. Vest politidistrikt etterforsker saken og Mjelde kan ikke gi flere opplysninger om dødsfallet.

Siden 2008 har 45 innsatte ved 21 norske fengsler tatt livet sitt, melder VG. De fleste selvmordene skjer i varetekt.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i fengsel og friomsorg.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse