JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyre, Frp, Venstre og KrF danner ny regjering:

LO-lederen skuffet over at den nye regjeringen prioriterer taxfreekvote og ikke pensjon fra første krone

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen frykter det blir økte forskjeller mellom pensjonistene.
LO-leder Hans-Christian Gabrielsen frykter den nye regjeringa vil gi arbeidsgiverne mer makt over arbeidstida.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen frykter den nye regjeringa vil gi arbeidsgiverne mer makt over arbeidstida.

Ole Palmstrøm

frode@lomedia.no

LO-lederen utrykker skuffelse over den nye regjeringsplattformen utarbeidet av KrF, Venstre, Høyre og Frp.

– Jeg er skuffet over den nye regjeringserklæringen, som velger å gi folk to ekstra vinflasker og billigere veteranbiler, framfor pensjon fra første krone for en million arbeidstakere og bedre rettigheter for arbeidsfolk, uttaler Gabrielsen i ei pressemelding.

Pensjon

I regjeringsplattformen inviterer de fire partiene til en vurdering av pensjon fra første krone. Den nye regjeringen vil sette ned et partssammensatt utvalg for å vurdere pensjon fra første krone. Men det følger ikke med noen penger til pensjon:

– Regjeringen vil fortsatte å øke ulikhetene for pensjonistene. De gir mer til de som har mest fra før, gjennom økt privat pensjonssparing, og som har jobber som gjør at de kan stå lenge i arbeidslivet. Men unnlater å gi pensjon fra første krone for de som trenger det mest. Nok en gang utsetter regjeringen pensjon fra første krone for en million nordmenn, uttaler Gabrielsen.

Organisert arbeidsliv

Da Venstre gikk inn i regjering for ett år siden, ble regjeringens politiske plattformen kritisert fra fagbevegelsen og venstresidas partier for å anerkjenne retten til å være uorganisert i arbeidslivet. I den nye plattformen skriver de fire partiene at de mener høy organisasjonsgrad er en fordel for Norge. Gabrielsen er like fullt kritisk:

– Jeg registrerer også at regjeringen velger å ikke etterkomme Stortingets krav om å styrke det organiserte arbeidslivet, som den ble pålagt for ett år siden. Nå har den unnlatt å følge opp dette vedtaket i erklæringen, i stedet har den gjentatt budskapet om å «anerkjenne at mange arbeidstakere velger å være uorganisert», mener Gabrielsen.

Arbeidstid

De fire regjeringspartiene understreker behovet for å gjøre arbeidslivet mer fleksibelt.

– Jeg ser at de fire partiene fortsatt vurderer å endre arbeidsmiljøloven. Sist gang den gjorde det åpnet den for flere midlertidig ansatte. Nå vil den vurdere anbefalingene fra Arbeidstidsutvalget, et utvalg som utelukket fagbevegelsen og blant annet foreslo mer bruk av individuelle avtaler og styrking av arbeidsgivers styringsrett når det gjelder arbeidstid, uttaler Gabrielsen i pressemeldinga.

Annonse
Annonse