JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav-offer har fått utbetalt over én million kroner i trygdeskandalen

Etter å ha gjennomgått 1.171 krav som Nav fryktet var i strid med EØS-reglene, har etaten vedtatt å etterbetale ytelser til 626 ofre i trygdeskandalen.
Så langt har Nav behandlet 1.171 saker i trygdeskandalen: 626 vedtak er omgjort slik at ytelsen etterbetales.

Så langt har Nav behandlet 1.171 saker i trygdeskandalen: 626 vedtak er omgjort slik at ytelsen etterbetales.

Ole Palmstrøm

– Den største utbetalingen er på litt over 1 million kroner. Samlet har vi til nå utbetalt cirka 23 millioner kroner, sier assisterende kunnskapsdirektør Haakon Hertzberg i Nav til Aftenposten.

I tillegg til de 626 omgjorte vedtakene, er 240 vedtak delvis omgjort.

Les også: Nav stoppet pengene til fembarnsmor Rita i over ett år. Nå innrømmer Nav feil og betaler tilbake

Nav har også fått 77 krav om erstatning for utgifter som direkte kan knyttes til Navs feilaktige lovanvendelse. Av de 49 sakene som er ferdig behandlet, har kun ni personer fått medhold. Til sammen er 852.757 kroner utbetalt.

Bakgrunnen for oppryddingen er at Nav i en årrekke har feiltolket en EU-forordning som gir rett til å ta med seg sykepenger, arbeidsavklaringspenger og pleiepenger til andre EØS-land.

Etaten stoppet i mange år utbetalinger, krevde trygdeytelser tilbakebetalt og anmeldte trygdemottagere som hadde vært på reise i EU-land.

Annonse
Annonse