JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Likestilling i arbeidslivet

NHO-sjefen reagerer på at likestillingsministeren gir arbeidsgiver skylden for at menn ikke utnytter pappaperm

NHO-sjef Kristin Skogen Lund går ut mot likestillingsminister Linda Hofstad Hellelands (H) uttalelser om arbeidsgiveres rolle for likestillingen i arbeidslivet.
MOTPART: Blir det NHO ved Kristin Skogen Lund som skal møte LO ved forhandlingsbordet eller blir det et forbundsvist hovedoppgjør i 2018?

Foto: Jan-Erik Østlie

MOTPART: Blir det NHO ved Kristin Skogen Lund som skal møte LO ved forhandlingsbordet eller blir det et forbundsvist hovedoppgjør i 2018? Foto: Jan-Erik Østlie

Jan-Erik Østlie

– Jeg reagerer på at likestillingsministeren skjærer et helt arbeidsliv over en kam. Hun er helt ny i stillingen, og hun skyter i helt feil retning, sier Lund til Dagens Næringsliv.

Tidligere denne uken sa Helleland til avisen at arbeidsgivere er mye av grunnen til at menn ikke velger å utnytte foreldrepermisjonen. Det er NHO-sjefen helt uenig i.

Helleland: Arbeidsgiverne hindrer likestilt arbeidsliv

– Det hun sier er både helt feil og urettferdig. Dette handler nok mer om hvordan norske par velger å prioritere og fordele seg imellom.

Lund viser til en rapport bestilt av Barne- og likestillingsdepartementet, som ble lagt fram før jul. Her konkluderes det med at arbeidsgiverne i undersøkelsen ikke er vrangvillige til foreldrepermisjon.

– Det er underlig at statsråden ikke tror på funnene i rapporten fra sitt eget utvalg, sier Lund. Selv viser Helleland til andre rapporter som viser det motsatte.

– Vi har flere rapporter som dokumenterer det jeg sier. Jeg er litt overrasket over at NHO-sjefen fornekter at det er et holdningsproblem hos noen arbeidsgivere, sier hun.

Ap sikret denne uken flertall for regjeringens forslaget om at foreldrepermisjonen skal deles i tre like deler, og at fedrekvoten skal øke til 15 uker. Ordningen skal etter planen gjelde barn født etter 1. juli i år.

• LYD: Jobber kvinner frivillig eller ufrivillig deltid?

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Annonse
Annonse