JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regjeringa foreslår moms-fritak for digitale medier

Daglig leder i LO Media er svært fornøyd med å slippe å betale merverdiavgift når fagbladene blir publisert digitalt
Daglig leder i LO Media, Tore Ryssdalsnes mener forslaget om å fjerne merverdiavgift på fagbladenes digitale medier er et langt skritt i riktig retning.

Daglig leder i LO Media, Tore Ryssdalsnes mener forslaget om å fjerne merverdiavgift på fagbladenes digitale medier er et langt skritt i riktig retning.

Tri N. Dinh

torgny@lomedia.no

– Dette er et langt skritt i riktig retning, sier daglig leder i LO Media, Tore Ryssdalsnes.

Han sikter til forslaget fra regjeringa om å fjerne merverdiavgift på digitale medier.

Mens dagspressen har fritak for merverdiavgift på sine digitale publikasjoner, må fagpressen betale merverdiavgift.

Under mediedagene i Bergen varslet kulturminister Trine Skei Grande at regjeringa vil utvide momsfritaket til også å gjelde fagpresse og tidsskrifter. I revidert nasjonalbudsjett ble det endelige forslaget presentert.

Se lista over nye skatteregler: Du må skatte av bonuspoeng på jobbreiser med fly

– Hemmer innovasjon

– Vi har sluppet å betale merverdiavgift på papirutgavene, men har betalt avgift på våre digitale produkter. Dette har vært innovasjonshemmende og en urettferdig forskjellsbehandling, sier Ryssdalsnes.

Han sier at de har hatt henvendelser fra medlemmer som ønsker medlemsbladene digitalt.

– Det har vi vært nødt til å si nei til, forklarer Ryssdalsnes, som også er ansvarlig redaktør for LO-Aktuelt og FriFagbevegelse.

Tidligere var medlemsbladene til LO-forbunden tilgjengelig digitalt på tjenesten Buyandread. Denne tjenesten måtte stoppes, ellers ville det utløse merverdiavgift på hele publikasjonen.

Regjeringen vil subsidiere utenlandske arbeidstakere

Uklart om Frifagbevegelse.no

Det er fortsatt ikke klart om Frifagbevegelse.no vil være omfattet av moms-fritaket. I forslaget står det at «Regjeringa tek difor sikte på å innføre fritak for meirverdiavgift slik at trykte tidsskrift som er friteke for for meirverdiavgift òg kan gjes ut i elektronisk form med fritak for meirverdiavgift».

FriFagbevegelse har ikke noe tidsskrift og hvis ordlyden fra regjeringa blir stående vil FriFagbevegelse fortsattbetale merverdiavgift.

– Jeg vil ikke spekulere i hva vi gjør hvis det blir tilfellet, sier Ryssdalsnes.

Han understreker at den jobben bransjeorganisasjonen Fagpressen har gjort i denne saken har vært stor og avgjørende for at dette forslaget ligger på bordet i dag.

Les flere nyheter om revidert budsjett:

KrF sier nei til å fjerne sukkeravgiften

Regjeringen setter av 200 millioner kroner ekstra til lærernorm

Pensjonistene kan snart få slippen tilbake

– Regjeringen viser skremmende lite ambisjon, sier Eggum om karbonfangst-utsetting

Regjeringen refses for manglende midler mot flom

Regjeringen legger opp til færre passkontorer

Annonse

Flere saker

Annonse