JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statoil-ansatte urolige over kuttplaner

Ansatte i Statoil er urolige etter nyheten om at 2000 kan komme til å miste jobben hos oljegiganten.
Statoil skal kutte kostnader med 13 milliarder kroner i året fra 2016. Her et bilde fra Snorre A-plattformen.

Statoil skal kutte kostnader med 13 milliarder kroner i året fra 2016. Her et bilde fra Snorre A-plattformen.

Harald Pedersen/Statoil

Etter det Dagens Næringsliv kjenner til må rundt 2000 nye personer nå forlate Statoil. Det skal være resultatet av drøftingsmøtene mellom ledelsen og de tillitsvalgte som ble avsluttet torsdag.

Dette blir i tilfelle de største kuttene noensinne i oljeselskapet. Kuttene er fordelt på 1500 ansatte og 500 innleide. I løpet av kort tid vil Statoils konsernledelse ta den endelige beslutningen, men ingenting tyder på at resultatet vil bli noe annet enn det som nå er lagt fram i drøftingsmøtene, skriver avisen.

- Teknisk personell får smellen

Det skal være teknisk personell som nå får smellen, heter det videre. Statoil har i dag rundt 12.000 ingeniører. Nedbemanningen skal være sluttført i løpet av 2016, og kommer i tillegg til de 1900 som til nå har forlatt selskapet gjennom outsourcing og sluttpakker. Ingen i Statoil vil kommentere opplysningene, legges det til.

Lill-Heidi Bakkerud, leder i Industri Energi Statoil og medlem av styret i Statoil, sier til FriFagbevegelse.no at det fortsatt pågår en prosess i selskapet, og at samarbeidet mellom ledelsen og de tillitsvalgte er godt. Men prosessen er ikke i mål, og det er ikke tatt noen beslutninger.Tallene i Dagens Næringsliv vil hun ikke kommentere.

- Alt jeg kan si er at vi fortsatt er i en prosess med bedriften, og at vi har et ryddig og godt samarbeid, sier Bakkerud.

- Klart folk blir urolige

Det såkalte Step-programmet (Statoil technical efficiency program) ble lansert på Statoils kapitalmarkedsdag i februar 2014, og ledes i dag av konserndirektør Anders Opedal. Målet har vært å oppnå effektivitetsforbedringer på 20 prosent innen det tekniske området.

Step-programmet innebærer også at Statoil skal kutte kostnader med 1,7 milliarder dollar, vel 13 milliarder kroner i året, fra 2016, skriver DN.

- Hvordan reagerer medlemmene dine når de møter overskrifter om at 2000 nye kommer til å miste jobben i Statoil?

- Det er klart at folk blir urolige, sier Bakkerud, som ikke kan si når prosessen skal være avsluttet.

Annonse
Annonse