JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streiken ved sykehusene:

Støre om tvungen lønnsnemnd ved sykehusene: – Grunn til å spørre om det har vært reelle forhandlinger

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre mener det er vanskelig å tro at det har vært reelle forhandlinger om pensjon fra første krone i sykehusoppgjøret.
Ap-leder Jonas Gahr Støre

Ap-leder Jonas Gahr Støre

Øyvind Aukrust

Regjeringen avblåste søndag sykehusstreiken med tvungen lønnsnemnd, etter at Helsetilsynet varslet om at den planlagte opptrappingen ville gå utover liv og helse ved flere av sykehusene i landet.

– Vi tar regjeringens beslutning om tvungen lønnsnemnd til etterretning, sier Støre til NTB.

– Samtidig er det grunn til å reise spørsmål om det har vært reelle forhandlinger om å sikre pensjon fra første krone for sykehusansatte, legger han til.

Støre peker på at det er helseminister Bent Høie (H) som sitter som eier av sykehusene, og at det derfor er vanskelig å tro at det har vært reelle forhandlinger om et krav som høyrepartiene flere ganger, har vist at de er imot.

– Dette rettferdige kravet er et prinsipp som Arbeiderpartiet støtter. Vi har foreslått det flere ganger på Stortinget, men høyrepartiene har stemt det ned hver gang, sier han.

Annonse

Flere saker

Annonse