JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tilsyn avdekket flere avvik på Equinor-plattform

Ved et tilsyn i januar avdekket Petroleumstilsynet ni avvik ved driften av Statfjord B. Avvikene er knyttet til risikoreduksjon, kompetansekrav og tennkilde.
Statfjord-plattformene i Nordsjøen

Statfjord-plattformene i Nordsjøen

Håvard Sæbø

Plattformen i Nordsjøen opereres av Equinor, som har til midten av april å svare på hvordan avvikene skal håndteres, skriver E24/Stavanger Aftenblad.

Hensikten med tilsynet 11. til 20. januar var å se hvordan Equinor jobber med å redusere risiko på sine plattformer, ifølge rapporten. Ett av funnene viser at de ikke-elektriske kildene til brann eller eksplosjon på plattformen var for dårlig kartlagt.

– Det er naturligvis viktig å ha oversikt og kontroll over de tennkildene man har, sier pressekontakt Øyvind Midttun i Petroleumstilsynet (Ptil), som særlig mener de varme overflatene på eksoskanaler er en av de største svekkelsene på Statfjord B.

Statfjord er ett av de eldste olje- og gassfeltene på norsk sokkel. Statfjord B kom i produksjon i 1982. I tilsynsrapporten står det også at utskiftingen av personell er stor, og at det er en særlige utfordringer ved Statfjord-feltet.

– Med eldre innretninger med lang levetid er det særlig viktig å ha anleggsspesifikk kompetanse. Equinor må sørge for at de som jobber der ute har god kjennskap til hvordan ting fungerer, slik at sikkerheten blir ivaretatt, sier Midttun.

Nytt håp om erstatning til oljepionerene: – Mange har fått skader fra en cocktail av kjemikalier

Annonse
Annonse