JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidere brøt smittevernreglene:

Utenlandske arbeidere festet på karantenehotell: – Alvorligste saken i Trondheim så langt

Trondheim kommune har anmeldt flere utenlandske arbeidere for brudd på smittevernlovgivningen etter at arbeiderne blant annet festet sammen på karantenehotell.
Trondheim kommune har anmeldt flere utenlandske arbeidere. Helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen sier saken er den alvorligste saken i Trondheim så langt med tanke på brudd på isolasjonsbestemmelsene.

Trondheim kommune har anmeldt flere utenlandske arbeidere. Helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen sier saken er den alvorligste saken i Trondheim så langt med tanke på brudd på isolasjonsbestemmelsene.

Ole Martin Wold / NTB

– Vi har ikke hatt en gruppe som har bedrevet aktiv festing under karantene før. De utsetter seg selv, hotellets ansatte og andre for risiko ved å holde på sånn. Dette er den alvorligste saken i Trondheim så langt med tanke på brudd på isolasjonsbestemmelsene, sier helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen i Trondheim kommune til Adresseavisen.

Anmeldelsen skjer etter at 25 arbeidere kom til Trondheim 5. januar. Da ble de satt i karantene av arbeidsgiveren de skulle jobbe for. Etter at to av arbeiderne fikk påvist smitte og ble flyttet til et isolasjonshotell, ble de resterende arbeiderne plassert på et annet karantenehotell.

Les også: Verft bruker 500.000 kroner dagen på smittevern

Ifølge anmeldelsen skal arbeiderne den 11. januar ha brutt smittevernlovgivningen, ved blant annet å feste sammen. Fire dager senere var det påvist smitte hos sju av arbeiderne.

Kommunen opplyser i anmeldelsen at samtlige arbeide fikk karantenebetingelsene forklart nøye. I anmeldelsesdokumentet står det at arbeiderne omgikk hverandre på hotellet, hatt fester og røykepauser sammen. De skal også ha vært til sjenanse for hotellets øvrige gjester og oppholdt seg i hotellets fellesarealer uten bruk av munnbind.

• Nytt korona-sjokk: Tusenvis av ansatte i varehandelen på Østlandet står i fare for å bli permittert

– Det vi ser på som det alvorligste forholdet, er at personer i isolasjon. Det vil si personer som har fått påvist smitte, utsetter andre for smitte ved å bryte isolasjonen helt bevisst, sier Garåsen.

Annonse

Flere saker

Annonse