JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Postansatte får bedre arbeidsmiljø og mer i lønn

Fra 1. juli blir de ansatte Bring Cargos kundesenter en del av Posten Norge. Etter to år med forskjellige lønns- og arbeidsvilkår, blir det nå en felles avtale. Det har gitt bedre lønn og arbeidsmiljø.
ANSATT PÅ SAMME VILKÅR: Når de ansatte i Bring Cargo blir en del av Posten Norge, er det slutt på at kollegaer som sitter side om side har forskjellige lønns- og arbeidsvilkår. Nå har (f.v.) Hilde Karlend (avtroppende hovedverneombud i Bring Cargo), Lise Christine Trzebinski Braathen (tillitsvalgt Postkom) og Nina Fridh (avtroppende tillitsvalgt HK) like avtaler.

ANSATT PÅ SAMME VILKÅR: Når de ansatte i Bring Cargo blir en del av Posten Norge, er det slutt på at kollegaer som sitter side om side har forskjellige lønns- og arbeidsvilkår. Nå har (f.v.) Hilde Karlend (avtroppende hovedverneombud i Bring Cargo), Lise Christine Trzebinski Braathen (tillitsvalgt Postkom) og Nina Fridh (avtroppende tillitsvalgt HK) like avtaler.

Morten Hansen

morten.hansen@lomedia.no

De ansatte ved Bring Cargo kundeservice har sine siste dager i selskapet. Etter å ha sittet side ved side med ansatte i Posten Norges kundesenter i to år, blir de fullverdige kollegaer fra 1. juli.

– Dette kom ikke som en stor overraskelse, det var mer et tidsspørsmål når dette skulle skje. Å ikke lenger være ansatt i Bring Cargo er selvsagt litt vemodig. Samtidig blir det fint å få samme arbeidsgiver, ikke minst blir det bra å få samme tariffavtale, sier Nina Fridh.

Hun har vært tillitsvalgt for blant annet 14 medlemmer i Handel og Kontor ved Kundeservice Storbedrift Logistikk.

Påvirker miljøet

Og forskjellen i arbeidsavtalene har vært til dels store. Ikke minst når det gjelder lønn. En stor del av de ansatte på Kundeservice Storbedrift Logistikk som når blir virksomhetsoverdratt til Posten, går opp mellom 5000 og 6 500 kroner i måneden.

– For mange så betyr dette en økning på opptil kr 80 000,- i året. Tilbakemeldinger vi har fått fra våre medlemmer er at det er flere som ikke helt kan tro at dette er sant, sier Fridh.

Forskjellene har ikke bare hatt innvirkning på den enkeltes økonomi. Også arbeidsmiljøet har vært preget av at kollegaer som gjør samme jobb, og sittet side ved side, har hatt forskjellige vilkår.

– Det har helt klart hatt innvirkning på miljøet. Det er en lettere stemning i landskapet, sier Hilde Karlend, som fram til nå har vært hovedverneombud for de ansatte i Bring Cargo.

Ryddig prosess

Til sammen er det 117 ansatte i Bring Cargo AS som virksomhetsoverdras til Posten. 22 av disse har vært medlemmer av HK-klubben i Bring Cargo. Både Fridh og Karlend synes at de har vært gjennom en ryddig prosess.

– Vi har vært gjennom hele runden med ledelsen, og vi har hatt en god tone. Vi har fått god informasjon hele veien, sier Fridh.

De berørte ansatte på Kundeservice Storbedrift Logistikk har vært i informasjonsmøte med Postkom og Fridh håper så mange som mulig melder overgang.

– Jeg har oppfordret medlemmene våre til å melde seg inn. Det er viktig at vi er organiserte, sier hun.

Postkom-medlemmer

Det er en oppfordring som mange så langt har fulgt. Postkom-tillitsvalgt på kundesenteret, Lise Christine Trzebinski Braathen, har så langt fått 18 nye medlemmer.

– 11 kommer fra HK. Det er ikke uvanlig at noen utsetter innmeldingen, så jeg håper vi får flere nye medlemmer. Det er bare en av våre nye kollegaer som har sagt at de ikke vil melde seg inn hos oss, sier Bråthen.

Også hun er glad for at alle nå har samme arbeidsgiver.

– Det er nok de ansatte i Bring Cargo som har merket forskjellene mest, det er de som har hatt dårligere vilkår. At vi nå får samme arbeidsgiver og tariffavtale er veldig bra, sier Bråthen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse