JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pride 2023

Posten kjører regnbuebiler ett år etter terroren: – Hos oss er det plass til alle

Året etter pride-terroren feirer Posten mangfoldet med skeiv dekor på flere biler i Oslo-området.

Tore Hole Oksnes / Posten Norge

alf@lomedia.no

Posten har lang og god tradisjon for å være en inkluderende og mangfoldig arbeidsplass.

Landets største postterminal, Østlandsterminalen på Lørenskog, er et godt bevis på hvordan det fungerer i praksis. Her jobber over 2000 ansatte av om lag sytti nasjonaliteter side ved side.

Posten har erklært sine arbeidsplasser som rasismefri sone og støtter inkludering og mangfold på alle måter.

I tråd med dette har man valgt å signalisere støtten til årets Pride-markering på en svært iøynefallende måte. Man har rett og slett valgt å la regnbuefargene få plass på to av Postens godsbiler som nå ruller rundt i hovedstadsområdet.

Preget etter terroren: LOs Bård Nylund havnet midt i skytedramaet

Fellesskap og mangfold

På denne måten ønsker konsernet å markere at Posten står for mangfold, fellesskap og kjærlighet.

Cathrine Ertås, nestleder i Fagforbundet Post og finans, synes selvfølgelig initiativet er utrolig positivt og sier forbundet er aktivt med i partsarbeidet her.

– Dette er et av hovedsatsingstemaene innen mangfoldsarbeidet både i fjor og i år. Dessverre ble mesteparten av den flotte markeringen som var planlagt i fjor avlyst på grunn av det forferdelige angrepet som skjedde like ved Fagforbundets lokalet kvelden før Pride-paraden. Så jeg er veldig glad for at man har fortsatt dette arbeidet og fokuset også i år, sier hun.

Pride avlyst: Carina skulle gå i Pride-paraden med skeive utviklingshemmede. Slik ble det ikke

Saken fortsetter under bildet.

– Mesteparten av den flotte markeringen som var planlagt i fjor ble avlyst på grunn av det forferdelige angrepet like ved Fagforbundets lokalet kvelden før Pride-paraden. Derfor er jeg veldig glad for at man har fortsatt dette arbeidet i år, sier Cathrine Ertsås i Fagforbundet Post og finans.

– Mesteparten av den flotte markeringen som var planlagt i fjor ble avlyst på grunn av det forferdelige angrepet like ved Fagforbundets lokalet kvelden før Pride-paraden. Derfor er jeg veldig glad for at man har fortsatt dette arbeidet i år, sier Cathrine Ertsås i Fagforbundet Post og finans.

Alf Ragnar Olsen

Stolt av å markere dette

I fjor ga Posten ut skeive frimerker i forbindelse med at det var 50 år siden homofili sluttet å være forbudt i Norge.

I år vil Postens biler bidra til å fronte konsernets tydelige holdninger og standpunkt.

– Regnbueflagget er et velkjent symbol for mangfold, fellesskap og likeverd – og disse verdiene kjennetegner Postens kultur. Her er det plass til alle. Vi er stolte av å markere dette på bilene som nå ruller rundt i Stor-Oslo, sier konserndirektør Hans-Øyvind Ryen i Posten.

Trans i Norge: Skeive innsatte lever i dobbelt fangenskap

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse