JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Protesterte mot alkoreklame

Utenriksminister Jonas Gahr Støre protesterte under et møte i EØS-rådet mandag mot sending av alkoholreklame på TV-kanaler som vises i Norge.

– Jeg har sagt veldig tydelig fra at vi fra norsk side mener det er viktig å opprettholde forbudet mot reklame for alkohol, og det ble lyttet til, sier Støre til NTB.

Det var under det halvårlige kontaktmøtet i EØS-rådet mandag mellom EFTA-landene og EU at Støre la fram den norske protesten.

Bakgrunnen for protesten var at EU-direktivet om audiovisuelle tjenester også griper inn i norsk politikk. Bestemmelser i direktivet fører til at det kan vises alkoholreklame på TV i Norge dersom sendingene kommer fra et annet land.

– Dette er en vanskelig sak. Hvis man setter seg folkehelsemål om redusert alkoholforbruk, så henger det sammen med både reklame og omsetning. Det er ikke snakk om fritt fram for reklame, men bare i sendinger rettet fra utlandet. Vi synes det er viktig å markere vår skepsis til det, og det har jeg gjort i dag, sier Støre.

Den norske regjeringen har tidligere signalisert overfor EU at den ønsker å beholde adgangen til å hindre at alkoholreklame blir vist på norske fjernsynsskjermer, men EU-kommisjonen har gjort det klart at Norge ikke kan føre dette unntaket videre.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) protesterte i forrige uke. Les saken her. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse