JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Unicare ville snike seg rundt anbudsregel ved å drifte sykehjem for ideell aktør

Helsegiganten Unicare lot seg ikke stoppe av at Oslo kommune kun lot ideelle aktører drifte sykehjemmet. Det kommer fram av en e-post Dagbladet har fått tak i.
Driften av Ammerudlunden sykehjem i Oslo ble satt ut på anbud i fjor høst, men bare for ideelle aktører. Da sendte den Unicare ut en e-post hvor de foreslo å overta driften.

Driften av Ammerudlunden sykehjem i Oslo ble satt ut på anbud i fjor høst, men bare for ideelle aktører. Da sendte den Unicare ut en e-post hvor de foreslo å overta driften.

NTB Scanpix/Mimsy Møller/Samfoto

bjorn.grimstad@fagbladet.no

Det kommersielle omsorgsselskapet Unicare foreslo i fjor høst å drive et sykehjem i Oslo på vegne av den ideelle aktøren Godthaab. Det skriver Dagbladet. Avisen har fått tak i en e-post hvor det tydelig kommer fram at det private selskapet ønsket å fortsette driften etter selv å ha blitt avskåret fra anbudskonkurransen.

E-posten er hyppig delt og mye diskutert på Facebook.

p

Lot seg ikke stoppe

Unicares kontrakt med Oslo kommune om å drive Ammerudlunden sykehjem gikk ut 1. april i år. Det ble allerede i fjor høst klart at de ikke hadde mulighet til å drive videre etter dette. Byrådet i Oslo gikk da inn for at det bare er ideelle aktører som skal kunne delta i anbudskonkurransen.

Men det stoppet ikke omsorgsselskapet Unicare. Mens anbudskonkurransen fortsatt pågikk, tilbydde Unicare minst to ideelle aktører å drifte sykehjemmet på vegne av dem, hvis de skulle vinne anbudet. E-posten Dagbladet har fått tilgang til, er signert Unicares konsernsjef Tom Tidemann og er sendt til den ideelle aktøren Godthaab.

Foreslo en driftsavtale

E-posten inneholder tre konkrete forslag for hvordan Unicare skal kunne stå for driften:

• «Unicare utarbeider nytt anbud for drift av Ammerudlunden på vegne av Godthaab som leverer anbudet

• Anbudet vil utarbeides som en forbedret utgave av dagens driftsform

• Dersom (når) Godthaab vinner anbudet inngår dere en driftsavtale med oss slik at vi forestår driften».

Anbudsvinner ikke kontaktet av Unicare

Det var for øvrig ikke Godthaab som vant anbudskonkurransen, men Diakonhjemmet. I e-posten kommer det fram at Unicare har drøftet dette med en annen organisasjon, uten at det kommer fram hvem dette er. Diakonhjemmet avviser at de har hatt kontakt med Unicare.

p

Ville bli vurdert som underleverandør

I et tilsvar til Dagbladet, forklarer konsernsjef i Unicare, Tom Tidemann, at de sendte e-posten ut fra et ønske om samarbeid. Tidemann avviser at Unicare har forsøkt å motarbeide den politiske viljen i Oslo. Hele tilsvaret kan leses i Dagbladets sak.

– Forutsetningen har selvsagt vært at Oslo kommune ved Sykehjemsetaten måtte akseptere oss som underleverandør, slik de må akseptere alle underleverandører. Nå ble det dessverre aldri aktuelt å søke kommunen godkjenning om dette, skriver Tidemann i en e-post til Dagbladet.

Les hele brevet fra Unicare her:

Faksimile fra Facebook

Annonse
Annonse