JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil boikotte Teleteam

Handel og Kontor oppfordrer nå til boikott av Teleteam i Kristiansand. 12 HK-medlemmer har vært i streik siden 20. august fordi bedriften ikke vil gi dem tariffavtale.

Konflikten i Kristiansand ser ut til å være fastlåst. Ledelsen i Teleteam fastholder at den ikke har råd til å gi de ansatte i bedriften tariffavtale. I dag sendte HK brev til bedriften der forbundet varsler at de vil ta kontakt med Teleteams forretningsforbindelser, norsk og internasjonal fagbevegelse, kunder og allmenheten for øvrig, med oppfordring til boikott. – Vårt mål er tariffavtale for de ansatte. Våre medlemmer skal ha anstendige lønns- og arbeidsvilkår, sier informasjonsleder Ove Magnus Halkjær i HK.

Varsles på forhånd

For å gi bedriften mulighet til å komme forbundet i møte, vil ikke boikotten tre i kraft før 12. september. Slik følger man også reglene i boikottloven som krever at den som boikottes har fått rimelig varsel, og at både den som boikottes og de som oppfordres til boikott, vet hva som er grunnen til tiltaket. – Vi oppfordrer igjen bedriften til å skrive under avtalen. Og eventuelle ansatte som ikke er medlemmer oppfordres til å melde seg inn i forbundet. Slik kan vi få ordnede forhold ved bedriften, sier Halkjær.

Vil boikotte?

Hvorvidt Teleteams kundemasse faktisk vil boikotte bedriften, gjenstår å se. Varselet om boikott går til bedriften i dag. Neste skritt for HK blir å kontakte kunder og forretningsforbindelser. Foreningen for hjertesyke barn (FFHB) er en av flere som dermed vil få en telefon fra HK de nærmeste dagene. – Vi har hørt at det er en konflikt i bedriften, men jeg kan ikke svare på hvordan vi vil reagere på en eventuell boikotthenvendelse fra HK nå. Dette må vi behandle i våre organer først. Men det er klart det er viktig for oss at bedrifter vi har et kundeforhold til har ordnede forhold, sier fungerende generalsekretær Vibeke Stavø Johnstone i FFHB.

Får støtte

De streikende ved Teleteam har de siste dagene fått mange støtteerklæringer fra fjern og nær. Sist ute er EL og IT-forbundet som gir sin fulle støtte til de fagorganiserte som ikke vil gi slipp på kravet om ordnede arbeidsforhold fordi bedriften ”ikke har råd”. – Telemarketingbransjen har vært preget av cowboytendenser. Nå er det på høy tid at bransjen retter seg etter spillereglene i arbeidslivet. Første skritt på denne veien er at det opprettes tariffavtale, sier EL- og IT-forbudet i en uttalelse på sine nettsider.

anette@lo-media.no

Annonse
Annonse