JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– I realiteten konsekvensutredning

Fellesforbundet er fornøyd med regjeringens løsning for Barentshavet og Lofoten/Vesterålen.

erlend.angelo@lomedia.no

Statsminister Jens Stoltenberg bekreftet på en pressekonferanse fredag ettermiddag at det ikke blir konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Fellesforbundet mener likevel regjeringens forslag til ny forvaltningsplan gir forutsigbarhet og utviklingsmuligheter for verksted- og leverandørindustrien i Nord-Norge.

I praksis utredning

– Vi ønsket jo primært en konsekvensutredning. Men dette er en god løsning, hvor arbeidet skal kunne gå rett inn i en utredning noe som betyr et minimalt tidstap. Trolig mellom 6-10 måneder, sier Gabrielsen til Magasinet for fagorganiserte.

– Vedtaket viser at regjeringens olje- og gasspolitikk bygger på en ambisjon om at petroleumsforekomster også på nordnorsk sokkel skal utnyttes. Det innebærer at Olje- og energidepartementet nå i realiteten starter arbeidet med en konsekvensutredning. Det er bra, og betyr at en formell prosess kan gjennomføres raskt og være ferdig allerede tidlig i 2014, sier Fellesforbundets 2. nestleder Hans-Christian Gabrielsen på forbundets nettsider.

Langsiktige muligheter

– Vi er dessuten fornøyd med at regjeringen står fast på at Nordland VI allerede er konsekvensutredet, og at det dermed kan startes aktivitet i dette området allerede tidlig i neste stortingsperiode, understreker Gabrielsen.

– Vedtakene som nå er gjort åpner også opp for langsiktige muligheter både for ressursutnyttelse i havområdet og et utvidet samarbeid med Russland. Dette er viktig for regionen og ikke minst for de mer enn 100.000 arbeidstakere som er ansatt i leverandørindustrien, påpeker han.

Annonse
Annonse