JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tror Carl I. Hagens era er over

Postkoms forbundsleder Odd Christian Øverland tror Carl I. Hagens gjesteopptreden i valgkampen har påvirket valgresultatet.

nina.hanssen@lomedia.no

– Under Carl I. Hagens lederperiode har Frp hatt kunstig høy oppslutning. Carl I. Hagen har vært en viktig figur for partiets velgere og Øverland tror derfor at Hagen alene kan påvirke velgerne på godt og vondt.

– Hagen var enestående til å fronte sitt parti og jeg tror at FrP de siste to årene med Siv Jensen fortsatt har levd litt på dette, sier han.

Og sammenligner dette med en god trener for et fotballag:

– Det er jo slik at gode trenere kan ha effekt på laget i minst et halvt år etter trenerskiftet, sier Øverland.

– Hagens gjesteopptreden som FrPs ordførerkandidat i Oslo har ikke akkurat hjulpet Frp'ere som har stilt til valg i landets kommuner og fylkesting, sier han.

Men vil ikke spekulere på om partiet burde skifte ut sin partileder:

– Det vil jeg ikke ha noen mening om. Jeg ville da heller at de endret sin politikk, sier den engasjerte forbundslederen.

Øverland er ikke sikker på om Frp har mistet stemmer til Høyre, men hvis valgforskerne finner ut at det er slik, mener han at de i alle fall vandrer i riktig retning.

Postkom vil jobbe politisk

Odd Christian Øverland er stolt over at Postkom har jobbet mye med politikk de siste årene.

– Det har ikke bare vært en sak som har engasjert oss, men vi har valgt å jobbe mer aktivt politisk generelt for å påvirke samfunnsutviklingen. Vi har mange aktive politiske tillitsvalgte i Postkom og det kommer vi til å fortsette med framover mot stortingsvalget om to år, sier han.

Selv hadde Øverland forventet at Arbeiderpartiet skulle oppleve slitasje etter så mange år med regjeringsmakt, men det skjedde ikke.

– Jeg er i London og har ikke fulgt med på alle resultatene hjemme, men det virker som Arbeidepartiet har gjort et relativt bra valg. Det er som i gamle dager. Arbeiderpartiet og Høyre er igjen de dominerende partiene, selv om styrkeforholdene er annerledes mange steder, sier han.

Skuffende valgoppslutning

I likhet med flere forbundsledere, er også Odd Christian Øverland skuffet over den lave valgoppslutningen i årets valg.

– Jeg vet ikke om den lave oppslutningen kan ha noen med at det er åpnet for 16- og 17-åringer i 20 kommuner, men det kan jo kanskje en valgforsker si noe klokt om. Jeg har hørt historier om unge som ikke ønsker å å delta i valget fordi de føler dette nærmest som å være med i et lotteri eller bingo. De mener de vet for lite om de politiske partiene, sier han.

Annonse
Annonse