JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsløse blir hjemme

Det er ingen strøm av arbeidsledige med dagpenger, som drar til utlandet for å søke jobb. I første halvår i år var det 210 som benyttet muligheten.

Ifølge Nav er antall nordmenn som drar utenlands for å søke jobb, ytterst beskjedent. Antallet har faktisk gått ned, fra 459 i første halvår i 2006 til 80 i samme tidsrom i fjor og opp igjen til 210 i løpet av dette årets første seks måneder. Om årsaken er liten kunnskap om anledningen eller om det er språkproblemer setter en stopper for utferdselstrangen, skal være usagt.

Stor interesse

Gårsdagens oppslag i nettavisa FriFagbevegelse var blant de fire mest artiklene, så interessen for sol og sandstrand er absolutt til stede. Det samme kan sies om tilsvarende artikkel i gårsdagens utgave av den danske nettavisen avisen.dk. Den ble mest lest der.

Men heller ikke i Danmark er evnen til å dra utenlands med sine dagpenger og søke tjeneste overvetttes stor. I fjor var det 603 som benyttet anledningen. Arbeidsledighetskassene knyttet til fagforbundene melder nå om stigende interesse uten at konkrete tall kan fremskaffes.

Har ikke råd

Danske Kristian Mortensen påpeker i en kommentar at utreise til Madeira eller Martinique egentlig er ganske hypotetisk, dels fordi dagpengesatsene ikke er fyrstelig, dels fordi familien skal være med når oppholdet strekker seg over tid. Den hjemlige husleien skal også betales. Kristian Mortensen mener det er mer naturlig for dansker å søke seg til Sverige, Norge eller Tyskland, altså ikke fullt så eksotiske land.

Guide til tre land

Selv om kjennskapen til vilkårene kanskje ikke er så godt kjent i Norge, er danske avisen.dk i sving med å opplyse sine lesere.

Les mer i den danske nettavisen

I dagens utgave gis det informasjon om hvordan man skal forholde seg i Frankrike, Italia og Spania. Tolk og nok penger er de prioriterte rådene. I tillegg opplyses om arbeidsløsheten i de tre landene, som er på henholdsvis 10 prosent i Frankrike, sju prosent i Italia og 18 prosent i Spania. Lett å skaffe seg jobb i disse landene er det dermed absolutt ikke.

Annonse
Annonse